Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2015 η έκθεση «Διαδρομή» της Κλεοπάτρας Δίγκα


Την παράταση της έκθεσης της Κλεοπάτρας Δίγκα «Διαδρομή», έως τις 31 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.

Στην αναδρομική έκθεση της Κλεοπάτρας Δίγκα εκτίθενται έργα που καλύπτουν μια μεγάλη περίοδο, από το 1968 μέχρι σήμερα, και δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει τη ζωγραφική της Κλεοπάτρας Δίγκα, όπως εξελίσσεται μέσα στο χρόνο. Οι διαφορετικές φάσεις, οι διαδοχικές θεματικές και μορφολογικές αναζητήσεις, οι ιδέες που κυριαρχούν και υποστηλώνουν την καλλιτεχνική έρευνα, παρουσιάζονται με σαφή τρόπο, ενώ παράλληλα αναδεικνύονται οι συνάφειες του έργου με όσα συμβαίνουν στον κόσμο της τέχνης στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Από τις αρχικές επιρροές της ποπάρτ στον κριτικό ρεαλισμό και από την υπαρξιακή αναζήτηση ταυτότητας στην εικαστική μελέτη της ανθρώπινης κατάστασης, η συνολική παρουσίαση του έργου δείχνει πώς η Κλεοπάτρα Δίγκα συλλαμβάνει και αποτυπώνει με το δικό της ύφος εμπειρίες του βίου που είναι συγχρόνως προσωπικές και κοινές. Με αφετηρία αυτές τις εικόνες του κοινού μας κόσμου επιζητεί να ανοίξει διάλογο με το θεατή και να συμβάλλει στη χειραφέτησή του από τις δεσπόζουσες ιδέες.

Η έκθεση συνοδεύεται από έκδοση του ΜΙΕΤ που συμπεριλαμβάνει όλα τα έργα και κείμενα πάνω στη συνολική αποτίμηση του έργου της από την Μάρθα Χριστοφόγλου, Ιστορικό τέχνης, Χρήστο Λάζο, συγγραφέα, Αντρέα Ιωαννίδη Ιστορικό Τέχνης καθηγητή ΑΣΚΤ όπως και σημειώσεις της ίδιας της ζωγράφου.

Διάρκεια έκθεσης: έως 31 Ιανουαρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10 π.μ.–2 μ.μ. Τετάρτη & Παρασκευή 6 – 8 μ.μ., Σάββατο 12-2 μ.μ.
Διεύθυνση: Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγ. Κωνσταντίνου 20 & Μενάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου