Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Κατάρ: Χρέος $7,5 εκατ. άφησε στην βασιλική οικογένεια ο σεΐχης Saud


Ένα ωραιότατο… φέσι ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων άφησε «κληρονομιά» στα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ ο σεΐχης Saud bin Mohammed Al-Thani, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον Νοέμβριο.

Το χρέος αυτό αφορά μια σειρά σπανίων γραμματοσήμων, την συλλογή «Βρετανικής Γουιάνας», τα οποία αγόρασε σε δημοπρασία της ελβετικής David Feldman Stamp Auctions πριν πεθάνει.

Σύμφωνα με το artnet news, στο πλαίσιο των όρων πώλησης στον σεΐχη Saud, ο ελβετικός οίκος δημοπρασιών συμφώνησε να αποδεχθεί πληρωμή σε μηνιαίες δόσεις. Τώρα όμως υπέβαλε μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, υποστηρίζοντας πως μέχρι τον θάνατο του σεΐχη είχε λάβει πληρωμή ύψους μόνο 872.000 δολαρίων. Στην μήνυσή του στρέφεται επίσης κατά των οικονομικών υπηρεσιών του οίκου Sotheby’s, που είχαν δώσει στον καταριανό ενεχειροδάνειο ύψους 30 εκατ. δολαρίων, με ενέχυρο πολύτιμα έργα τέχνης και συλλεκτικά αντικείμενα αξίας 83 εκατ. δολαρίων.

«Η προσωπική συλλογή τέχνης του σεΐχη αυτή τη στιγμή απογράφεται και αποτιμάται. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, καθώς και η πώληση ορισμένων αντικειμένων τέχνης και κοσμημάτων, όλα τα χρέη του θα αποπληρωθούν πλήρως, με τις όποιες ελλείψεις να εγγυώνται από την βασιλική οικογένεια του Κατάρ», ανέφερε στην New York Post ο σύμβουλος τέχνης Malcolm Harris, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του σεΐχη Saud.

Πάντως, ο σεΐχης φαίνεται πως είχε και άλλα προσωπικά χρέη, ενώ χρωστούσε χρήματα από τις αγορές έργων τέχνης, κοσμημάτων και γουνών.

Πηγή: Artnet news
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου