Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Με έξι εκθέσεις ο ΔΑΑ εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την Art-AthinaΟ Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina, που γιορτάζει φέτος τα 20α γενέθλιά της, παρουσιάζοντας κατά τη διάρκεια του 2015, 6 ιδιαίτερες εκθέσεις στους εκθεσιακούς χώρους του αεροδρομίου.

Στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη και Περιβάλλον» (Επίπεδο Αναχωρήσεων) θα παρουσιαστούν 3 θεματικές εκθέσεις που προβάλλουν την ιστορία της πόλης της Αθήνας και του περιβάλλοντός της αλλά και της σύγχρονης τέχνης στο δημόσιο χώρο.Η πρώτη έκθεση με τίτλο «H Αθήνα του χθες, σήμερα» παρουσιάζει επιλεγμένες φωτογραφίες αγαλμάτων της Αθήνας, μέσα από την ιδιαίτερα χιουμοριστική ματιά του γνωστού φωτογράφου Αριστείδη Κοντογεώργη, σε επιμέλεια του καθηγητή Μάνου Στεφανίδη.

Οι φωτογραφίες του Κοντογεώργη, τραβηγμένες υπό ποικίλες οπτικές γωνίες και διαφορετικές φωτιστικές συνθήκες, καταγράφουν την πόλη χωρίς εξωραϊσμούς και αποδίδουν την συμβίωση της πόλης με το παρελθόν αλλά και το παρόν της.

(Διάρκεια έκθεσης: 12 Ιανουαρίου - 30 Απριλίου 2015, ελεύθερη πρόσβαση για επιβάτες & επισκέπτες καθόλο το 24ωρο.)

Η δεύτερη σχετική έκθεση με τίτλο «Οι τοίχοι της Αθήνας μιλάνε» θα διαρκέσει από 4 Μαΐου έως 30 Αυγούστου και θα παρουσιάζει δράσεις σύγχρονης τέχνης, ενώ η τρίτη έκθεση με τίτλο «Σύγχρονη τέχνη και δημόσιος χώρος στην Αθήνα του 21ου αιώνα» θα πραγματοποιηθεί από 7 Σεπτεμβρίου - 31 Δεκεμβρίου 2015 και θα παρουσιάζει τις εγκαταστάσεις σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα.
Στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη και Πολιτισμός» (Eπίπεδο Αφίξεων) θα παρουσιαστούν 3 εκθέσεις με έργα γνωστών καλλιτεχνών και θέμα «Το ταξίδι».

Το θεματικό κύκλο «Ταξίδι» θα εγκαινιάσει το έργο της Jenny Marketou, σε επιμέλεια της Άρτεμις Ποταμιάνου “Stolen Bubbles”. Πρόκειται για ένα animation πρωτότυπο έργο και αποτελεί μια επανερμηνεία και εκ νέου προσέγγιση της κλασικής ταινίας του Karel Zeman “The Stolen Airship” (1966). Στην πρωτότυπη ταινία, ένα «αερόπλοιο» πετά πάνω από την Πράγα στις αρχές του αιώνα, προσελκύοντας τα βλέμματα των κατοίκων που συγκεντρώνονται στους δρόμους για να το θαυμάσουν, ενώ ακόμη και τα αγάλματα στη Γέφυρα του Καρόλου, φαίνεται να δείχνουν προς το αξιοπερίεργο σκάφος.

(Διάρκεια έκθεσης: 12 Ιανουαρίου - 30 Απριλίου 2015, ελεύθερη πρόσβαση για επιβάτες & επισκέπτες καθόλο το 24ωρο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου