Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Το σινεμά «συναντά» τις εκθέσεις μεγάλων καλλιτεχνών


Οι μεγάλες εκθέσεις έργων του Henri Matisse, του Vincent van Gogh, του Rembrandt και άλλων μεγάλων καλλιτεχνών, που παρουσιάζονται σε μουσεία όλου του κόσμου, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον αμερικανών κινηματογραφιστών, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την προβολή σειράς κινηματογραφικών ταινιών που ξεναγούν το κοινό στις εκθέσεις αυτές.

Σύμφωνα με το Reuters, η πρώτη ταινία αυτού του είδους, «Ο Matisse από το MoMA και την Tate Modern» προβλήθηκε σε περίπου 350 κινηματογράφους των ΗΠΑ. Παρουσιάζει με λεπτομέρεια την έκθεση «Henri Matisse: The Cut-Outs» , η οποία προσέλκυσε περισσότερους από 560.000 επισκέπτες στην Tate Modern του Λονδίνου.

Όπως οι παραστάσεις της Metropolitan Opera που μεταδίδονται ζωντανά σε διάφορους κινηματογράφους, οι νέες ταινίες που αφορούν την τέχνη έχουν στόχο να κάνουν προσιτές τις εκθέσεις σε ένα μεγαλύτερο κοινό.

Επόμενες ταινίες της σειράς θα αφορούν τις εκθέσεις έργων του Rembrandt από την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και το Rijksmuseum του Άμστερνταμ (θα προβληθεί στις 24 Φεβρουαρίου) και του Vincent van Gogh από το Μουσείο Van Gogh του Άμστερνταμ (14 Απριλίου).

Επίσης, το καλοκαίρι θα προβληθούν που επικεντρώνονται στον πίνακα «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» του Johannes Vermeer, στους θησαυρούς του μουσείου Mauritshuis της Χάγης, έργων ιμπρεσιονιστών από το Musée du Luxembourg στο Παρίσι, από την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και από το Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου