Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Πρόεδροι στο Φεστιβάλ Καννών οι αδελφοί Κοέν


Δύο προέδρους θα έχει φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της η επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών. Πρόκειται για τους δύο αμερικανούς αδερφούς σκηνοθέτες Τζόελ και Ίθαν Κοέν, οι οποίοι βραβεύθηκαν το 1991 με τον Χρυσό Φοίνικα, για την ταινία τους «Μπάρτον Φινκ».


Οι διάσημοι σκηνοθέτες του «Μπάρτον Φινκ», «Φάργκο» και «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» θα διαδεχθούν τη Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον, επικεφαλής της επιτροπής του Φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 24 Μαΐου, αναφέρουν οι οργανωτές σε ανακοίνωση τους.

«Οι Κάννες είναι ένα φεστιβάλ που, από την αρχή της καριέρας μας, διαδραμάτιζε πάντα σημαντικό ρόλο για μας. Και το να είμαστε πρόεδροι της επιτροπής φέτος στης Κάννες είναι ακόμη μεγαλύτερη τιμή για μας, καθώς δεν ήμασταν ποτέ πρόεδροι σε οτιδήποτε» δήλωσαν οι Κόεν, οι οποίοι βρίσκονται στα γυρίσματα της επόμενης ταινίας τους με τίτλο «Χαίρε Καίσαρ» και πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Κριστόφ Λαμπέρ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τίλντα Σουίντον, Τζος Μπρόλιν και Τσάνινγκ Τατούμ.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου