Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Εκδήλωση-Αφιέρωμα στη μνήμη του μουσικού Στέφανου Βασιλειάδη


Με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο του εμπνευσμένου μουσικού δημιουργού, δασκάλου και οραματιστή Στέφανου Βασιλειάδη, η οικογένειά του, η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, της οποίας υπήρξε ιδρυτής και ο πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ. της, και το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη του, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7:00μ.μ. στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών- Ψυχικού, υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών

Ένα αφιέρωμα μνήμης και τιμής και μια ευκαιρία προσέγγισης στο δημιουργικό έργο και στην προσωπικότητα ενός χαρισματικού μουσικού, ανθρώπου και δασκάλου, που συνδύασε τις μουσικές καταβολές του στην Ανατολή και τη Δύση με την πρωτοποριακή έρευνα στη μουσική δημιουργία και διαπαιδαγώγησε με τον τρόπο, το ήθος και τις γνώσεις του μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, την οποία επιμελείται σκηνοθετικά ο Κοραής Δαμάτης, θα περιλαμβάνει μαρτυρίες, ήχους και εικόνες από τη ζωή του Στέφανου Βασιλειάδη, έξι παιδικά τραγούδια του, θεατρική μουσική του (απόσπασμα από Τα μυστικά τραγούδια της νύχτας –Προς το Φως ,χορικά από τις Τραχίνιες του Σοφοκλή και τις Τρωάδες του Ευριπίδη), δύο ηλεκτροακουστικά έργα του (Κουκλόκοσμος, σε χορογραφημένη εκδοχή για πρώτη φορά και Εν Πυρί, έργο για κοντραμπάσο και οκτάιχνη μαγνητοταινία) καθώς και προβολή αποσπάσματος από την ταινία Corpus του Θανάση Ρεντζή, που δημιουργήθηκε πάνω στη μουσική του ηλεκτροακουστικού έργου Αίμα του Στέφανου Βασιλειάδη.

Επίσης θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, συνθέτης και ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου, ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Βασιλειάδη, Χαράλαμπος Δαραδήμος, εικαστικός καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός, και ο καθηγητής εθνομουσικολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Λάμπρος Λιάβας.

Συμμετέχουν εθελοντικά οι μουσικοί Βασίλης Παπαβασιλείου (κοντρα-μπάσο) και Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μεσόφωνος), οι μαθητές της Σχολής Χορού Artistico σε χορογραφία Δήμητρας Σβήγκου και Ράνιας Παπαϊωάννου, η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Kodaly υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Πατσέα, το Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καραβέλη, η Παιδική Χορωδία του ΚΕ.ΠΑ.Π. Δήμου Κορινθίων υπό τη διεύθυνση της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου και η Παιδική Χορωδία του Κολλεγίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσοκάκη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ημερομηνία: Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015
Ώρα: 19:00
Διεύθυνση: Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού, Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου