Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης για τα γλυπτά του Παρθενώνα


Σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ, καλούν τους πολίτες και τους δημάρχους, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος Μαραθώνα Η. Ψινάκης, επικεφαλής των διεθνών δημοσίων σχέσεων της ΚΕΔΕ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου απεύθυναν «αυτοδιοικητικό, πανελλαδικό κάλεσμα ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης».

Όπως σημείωσαν, η συγκεκριμένη ημέρα επελέγη διότι την Κυριακή επιστρέφει τμήμα των γλυπτών του Παρθενώνα -στο πλαίσιο έκθεσης- από το μουσείο του Ερμιτάζ στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Όπως ανέφεραν στο CultureWizz οι οργανωτές, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι συμμετέχοντες, θα κρατούν αναμμένα κεριά στις 8 το βράδυ, την ώρα δηλαδή που θα περνά πάνω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης το αεροσκάφος που θα επιστρέφει στο Βρετανικό Μουσείο το γλυπτό του Παρθενώνα

Η σχετική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ για τη δημιουργία Αμφικτιονίας Αρχαίων Δήμων της χώρας με έδρα τον Μαραθώνα, που στόχο θα έχει την προστασία και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.


με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου