Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου κατεβαίνουν σε απεργία


Σε πενθήμερη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, αντιδρώντας στις προθέσεις της διοίκησης της Πινακοθήκης να δώσει σε ιδιώτες το κομμάτι της παροχής υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με το BBC, η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, το εργατικό συνδικάτο Public and Commercial Services γνωστοποίησε πως τα μέλη του ψήφισαν 9 προς 1 για δράση, ενώ η Εθνική Πινακοθήκη δήλωσε από την πλευρά της πως οι προτεινόμενες αλλαγές είναι «αναγκαίες» και πως «απογοητεύτηκε» από την ψήφο υπέρ της απεργίας.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, η Εθνική Πινακοθήκη σχεδιάζει «να ιδιωτικοποιήσει σχεδόν όλο το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων που προσέχουν τους πίνακες και βοηθούν τους 6 εκατ. επισκέπτες ετησίως της Πινακοθήκης».

Παράλληλα, όπως υποστηρίζει, «αθέτησαν την υπόσχεσή τους να εφαρμόσουν τον μισθό του Λονδίνου, κάτι που σημαίνει πως το ίδρυμα είναι το μοναδικό μεγάλο μουσείο ή πινακοθήκη στην πρωτεύουσα που δεν πληρώνει αυτόν τον μισθό».

Σε ανακοίνωσή της η Πινακοθήκη επέμεινε πως τα σχέδια εκσυγχρονισμού της δεν περιλαμβάνουν περικοπές θέσεων εργασίας, ενώ θα της δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργεί με «μεγαλύτερη ευελιξία».

Όπως επισήμανε, εκτιμά πως θα παραμείνει ανοικτή κατά τη διάρκεια της απεργίας, αν και όλα τα προγραμματισμένα εκπαιδευτικά events κατά την περίοδο αυτή θα ακυρωθούν.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου