Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Δικό του μουσείο στο Βερολίνο ανοίγει ο "Doctor Death"


Ο αμφιλεγόμενος Γερμανός επιστήμονας Gunther von Hagens, γνωστός και ως «Doctor Death», ο οποίος είναι γνωστός για την λεγόμενη "πλαστινοποίηση", δηλαδή τη συντήρηση ανθρωπίνων σωμάτων σε ύλη που μοιάζει με πλαστικό και την δημόσια έκθεσή τους, πρόκειται να ανοίξει το πρώτο του μουσείο στο Βερολίνο, τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Efe, το Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου, αφού μελέτησε και απέρριψε τις αντιρρήσεις των αρχών Υγείας της γερμανικής πρωτεύουσας, έδωσε τελικά το «πράσινο φως» στον von Hagens να ανοίξει μια μόνιμη έκθεση στην Alexanderplatz.

Ο αρμόδιος δικαστής έκρινε πως ο von Hagens και η σύζυγός του Angelina Whalley δεν χρειάζεται να αποκτήσουν άδεια ταφικών πρακτικών αφού τα «πλαστινοποιημένα» σώματα δεν θεωρούνται πτώματα με τη νομική έννοια.

Ο von Hagens έχει πει πως η διαδικασία της πλαστινοποίησης έχει στόχο να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την έκθεση του θαύματος της ανθρώπινης ανατομίας και να δείξει τον τρόπο λειτουργίας της. Όμως, ο τρόπος με τον οποίον έχει ποζάρει τα πλαστινοποιημένα πτώματα που χρησιμοποιεί, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Πηγή: Efe
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου