Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

POWERFOOL: Θεματική ομαδική έκθεση στο ArtWall


Την θεματική ομαδική έκθεση με τίτλο POWERFOOL, η οποία σχολιάζει τη δημιουργία του εξουσιαζόμενου και του εξουσιαστή, εγκαινιάζει την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, στις 20:00, το ArtWall.Στην έκθεση, την οποία επιμελείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, συμμετέχουν οι  Ισμήνη Κινγκ, Γιάννης Κουτρούλης, Μαρία Πασχαλίδου και Δημήτρης Χαλάτσης.

Μέσα σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, που η κάθε ημέρα κρύβει από μια έκπληξη, καλείται ο σύγχρονος άνθρωπος να αντιμετωπίσει μια πραγματικότητα που τον υπερβαίνει. Οι έννοιες της εξουσίας και της δύναμης, ο εξουσιαζόμενος και ο εξουσιαστής παίρνουν πλέον μυθικές διαστάσεις, προκαλώντας τον άνθρωπο του σήμερα να πάρει θέση. Παίρνοντας όμως θέση, βρίσκεται ενώπιον διλημμάτων που δεν είχε προβλέψει και δεν είχε επεξεργαστεί νωρίτερα. Έτσι, αναγκάζεται να επινοήσει ένα καινούριο πρόσωπο για τον εαυτό του, που πιστεύει ότι ανταποκρίνεται στις καινούριες συνθήκες. Οι ακραίες συνθήκες προσαρμογής απαιτούν την άντληση δυνάμεων του ατόμου από καταστάσεις που δεν του το επιτρέπουν. Η αναζήτηση δύναμης για επιβίωση δημιουργεί με τη σειρά της αυτόν ακριβώς τον εθισμό που αποτελεί και τον τίτλο της έκθεσης.

Όταν ο Δρ. Frankenstein αναρωτιέται από πού πηγάζει η αρχή της ζωής, καθώς με μεγάλο μόχθο δημιουργεί ένα φρικτό φάντασμα ανθρώπου, προεικονίζει τον σύγχρονο άνθρωπο που στην προσπάθεια του να ζωντανέψει ξανά την ύλη, αναζητώντας δύναμη, δημιουργεί το δικό του προσωπικό φάντασμα που καταστρέφει το δημιουργό και ξενιστή του.


Διεύθυνση: Σοφοκλέους 26, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, 2015 στις 20:00
Διάρκεια: 15.1 – 14.2.2015
Ώρες λειτουργίας:Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 16.:00 – 21:00, Σάββατο 12:00 – 16:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου