Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

'Red, Black and the Others': Έκθεση του Régis Looten στην γκαλερί Artzone 42


Την έκθεση έργων του Régis Looten, με τίτλο “Red, Black and the Others” εγκαινιάζει απόψε στις 20:00 η γκαλερί Artzone 42.

Η καλλιτεχνική δουλειά του Régis Looten είναι καθαρά εξπρεσιονιστική. Τα έργα του, πορτρέτα κυρίως και ενίοτε τοπία, συνδέουν ίχνη διαφόρων συναισθημάτων με έντονους χρωματισμούς, τα οποία αποκαλύπτουν στίγματα μιας ωμής αλήθειας και μιας δύναμης ενάντια στην αμφισβήτηση, φέροντας ερωτήματα που συγκρούονται μεταξύ ζωής και θανάτου.

Τα έργα, αποτελούμενα από μελάνια και μονοτυπίες σε χαρτί, εξερευνούν μονοπάτια που ενώνουν και χωρίζουν τις έννοιες του ‘Έρωτα’ και του ‘Θανάτου’. Πληθώρα χρωμάτων οπτικοποιούν συγκινισιακά τις αντιλήψεις του καλλιτέχνη μέσω υποσυνείδητων εικόνων που το μάτι του θεατή καλείται να ανακαλύψει και να εξημερώσει.

Ο Régis Looten μας δείχνει την επιβίωση της αιώνιας ενέργειας της ανθρώπινης ψυχής, μια πρωταρχική ενέργεια που υφίσταται χωρίς να ψεύδεται και την πιθανότητα ενός ονείρου χωρίς επιβλαβείς αυταπάτες. Η δουλειά του είναι μια δήλωση αγάπης αληθινής, άγριας, βίαιης και ταυτόχρονα προσεκτικής και τρυφερής.

Ο Régis Looten γεννήθηκε το 1961 στη Βόρεια Γαλλία. Σπούδασε σχέδιο και ζωγραφική στη σχολή Καλών Τεχνών του τόπου του και ολοκλήρωσε την άσκησή του και τις γνώσεις του με μέλη της Ecole du Nord και του Group de Roubaix. Εξέθεσε για πρώτη φορά γλυπτά και σχέδια το 1980 στην Grande Salle de l’ Arsenal à Gravelines, επηρεασμένος από τα έργα του μεγάλου Γάλλου γλύπτη Jean Roulland. Στη συνέχεια συμμετείχε σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις ολοκληρώνοντας την μαθητεία του με αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως ο Nees Van Steeland. Ο Régis Looten είναι επίσης γνωστός από το 1979 και ως ποιητής. Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία και έχει συμμετάσχει με έργα του σε περιοδικά ποίησης στη Γαλλία και στο Βέλγιο. Υποστηριζόμενος και ωθούμενος από ειδικούς και συλλέκτες, όπως ο Yves Bergeret, πρώην έφορος της βιβλιοθήκης του Κέντρου Georges-Pompidou, πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες και στο Μπορντό. Ο καλλιτέχνης ερευνά τα σύνορα του εξπρεσσιονισμού και της αφαίρεσης. Εργάζεται στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες αλλά και στην Αθήνα. Έργα του κοσμούν συλλογές σε Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Αγγλία, ΗΠΑ και Καναδά.


Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιανουαρίου-7 Φεβρουαρίου
Εγκαίνια: 22 Ιανουαρίου, 20:00
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11.00 – 15.00 & 18.00-21.00, Τετάρτη/Σάββατο: 11.00 – 15.00
Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου