Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

«Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» τώρα και στο West End


Η μαύρη κωμωδία του Pedro Almodovar, «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» είναι το νέο μιούζικαλ που παρουσιάζεται από την περασμένη εβδομάδα στο West End του Λονδίνου.

Ο ισπανός σκηνοθέτης, που παρέστη στα εγκαίνια του μιούζικαλ –το οποίο έχει προσαρμοστεί για τις ανάγκες της παράστασης- δήλωσε ότι «είναι κάτι τελείως καινούριο –το ότι μια ισπανική ταινία γίνεται μιούζικαλ στα αγγλικά, είναι εντελώς ιστορικό. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτήν την ταινία».

Του καστ των ηγούνται η δημοφιλής βρετανίδα ηθοποιός Haydn Gwynne και η Tamsin Greig.

Σημειώνεται ότι άλλη μια άλλη θεατρική εκδοχή της ταινίας, που παρουσιάστηκε στο Broadway το 2010, αποδείχθηκε μεγάλη αποτυχία και αναγκάστηκε να κλείσει σύντομα, λόγω των χαμηλών πωλήσεων εισιτηρίων.

Όπως σχολίασε ο Almodovar, υπάρχουν «τεράστιες διαφορές» μεταξύ της παραγωγής του West End και αυτής του Broadway. «Στο Broadway ήταν πολύ μεγάλη. Εδώ έχουν την πραγματική διάσταση για την παράσταση». «Εξαιρέθηκαν δυο τραγούδια και μπήκαν στη θέση τους δυο νέα και νομίζω ότι είναι υπέροχα. Η υπόλοιπη μουσική ακούγεται τελείως διαφορετική».

Πηγή: Euronews, BBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου