Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΗΠΑ: Συλλέκτης ζητά επιστροφή φόρου $40 εκατ. από το IRS

Ο μεγιστάνας Joe L. Allbritton "έφυγε" το 2012

Μήνυση κατά του IRS, της αμερικανικής φορολογικής υπηρεσίας, υπέβαλε η Barbara b. Allbritton, διεκδικώντας την επιστροφή φόρων ύψους 40,6 εκατ. δολαρίων που κατέβαλε η ίδια και η οικογένειά της μετά τον θάνατο του συζύγου της Joe L. Allbritton, εκατομμυριούχου μεγιστάνα των media και τραπεζίτη, για έργα τέχνης που κληρονόμησαν.

Όπως μεταδίδει το Artnet News, ο Allbritton έλαβε το 2013 «γνωστοποίηση ανεπάρκειας» για «φορολογήσιμα μερίσματα» και διανομή έργων τέχνης και αντικών από την ιδιωτική του εταιρεία Perpetual Corp. Επρόκειτο για 33 έργα τέχνης, που λέγεται ότι διανεμήθηκαν στον Allbritton σε μια περίοδο τεσσάρων ετών, και τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων έργα των Paul Cezanne, Winslow Homer, Paul Gauguin, Pablo Picasso, Claude Monet και Vincent van Gogh, συνολικής αξίας 139 εκατ. δολαρίων. Η φορολογική υπηρεσία θεώρησε ότι ο Joe Allbritton έλαβε τις διανομές μεταξύ του 2005 και του 2008.

Η χήρα του λέει πως πλήρωσε ολόκληρο τον φόρο των 40,6 εκατ. ευρώ «υπό διαμαρτυρία». Η μήνυσή της έχει στόχο να ξεκινήσει η διαδικασία της επιστροφής του ποσού αυτού από το IRS. Όπως υποστηρίζει, η ιδιοκτησία των έργων τέχνης δεν μεταβιβάστηκε ποτέ από την Perpetual Corp στον σύζυγό της. «Δεν υπάρχει ούτε μια απόδειξη πώλησης, invoice, συμφωνία αγοράς, έγγραφο μεταβίβασης ιδιοκτησίας, η οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να αποδείξει την πώληση ή μεταβίβαση των έργων τέχνης από την Perpetual στον Joe L. Allbritton το 2005», αναφέρεται στην μήνυση.

Το IRS από την πλευρά του γνωστοποίησε πως δεν είχε την ευκαιρία να εξετάσει ακόμα πλήρως την υπόθεση, όταν όμως το πράξει, «θα εξετάσουμε τις επιλογές μας και θα ανταποκριθούμε όπως αρμόζει στο δικαστήριο».

Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου