Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Νέα 5ήμερη απεργία στην Εθνική Πινακοθήκη του ΛονδίνουΣε δεύτερη πενθήμερη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους επισκέπτες.

Όπως μεταδίδει το BBC πρόκειται για την δεύτερη απεργία που κηρύσσουν αυτόν τον μήνα τα μέλη του Public and Commercial Services (PCS). Η δεύτερη κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο γενικός γραμματέας του PCS, Mark Serwotka δήλωσε πως η πινακοθήκη «θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια φήμη της».

Η πρώτη απεργία του συνδικάτου έγινε στις 2 Φεβρουαρίου ενώ η διαμάχη με την Πινακοθήκη εντάθηκε όταν η εκπρόσωπος του συνδικάτου Candy Udwin, η οποία συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, απολύθηκε την παραμονή της απεργίας.

Σύμφωνα με το PCS, η Εθνική Πινακοθήκη σχεδιάζει «να ιδιωτικοποιήσει σχεδόν όλο το προσωπικό, περιλαμβανομένων αυτών που προσέχουν τους πίνακες και βοηθούν τους έξι εκατομμύρια ετησίως επισκέπτες της Πινακοθήκης».

Παράλληλα, όπως υποστηρίζει, «αθέτησαν την υπόσχεσή τους να εφαρμόσουν τον μισθό του Λονδίνου, κάτι που σημαίνει πως το ίδρυμα είναι το μοναδικό μεγάλο μουσείο ή πινακοθήκη στην πρωτεύουσα που δεν πληρώνει αυτόν τον μισθό».

Το PCS έχει ήδη παραδώσει στη Διεύθυνση Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού αίτημα με τις υπογραφές 40.000 ατόμων που υποστηρίζουν το συνδικάτο.

Η Εθνική Πινακοθήκη υποστηρίζει από την πλευρά της πως η αλλαγή «είναι απαραίτητη» προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει να «ακμάζει ως μια δημόσια οντότητα με μειωμένα χρήματα από το Δημόσιο». «Δεν υπάρχει επιλογή που να δίνει τη δυνατότητα όλα να παραμείνουν όπως ήταν», σχολίασε ο διευθυντής της Πινακοθήκης Nicholas Penny.

«Οι προτεινόμενες αλλαγές είναι απαραίτητες ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην Εθνική Πινακοθήκη να αυξήσει τα έσοδά της λόγω των μειωμένων χορηγιών και των αυξημένων εξόδων συντήρησης και λειτουργίας, και να δώσει τη δυνατότητα ώστε να πληρώσει όλο το προσωπικό με τον κατώτατο μισθό του Λονδίνου».

Η ηγεσία του συνδικάτου PCS αντιτίθεται στην αλλαγή και, παρά τους πέντε μήνες διαλόγου, δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», συμπλήρωσε.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου