Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αυστραλία: Εγκαινιάζεται η εκστρατεία «Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο»


Σήμερα, Διεθνή Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, εγκαινιάζεται στην Αυστραλία η εκστρατεία "Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο", παρoυσία της γενικής προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Χριστίνας Σημαντηράκη, της ομοσπονδιακής βουλευτού Μαρίας Βαμβακινού, μελών του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας και πολλών εκπροσώπων ομογενειακών οργανισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα εγκαίνια θα γίνουν στο Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού, με στόχους:

- να καθιερωθεί ο Μάρτιος ως ο μήνας που όλοι θα κάνουν προσπάθεια να μιλούν Ελληνικά,

- να ενθαρρύνει και να δώσει ευκαιρίες στους ελληνικής καταγωγής γονείς, παππούδες και γιαγιάδες να συμβάλουν ενεργά στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τα παιδιά και τα εγγόνια τους,

- να προωθήσει την ελληνική γλώσσα ως μια από τις αρχαιότερες και πλουσιότερες γλώσσες, η οποία, παράλληλα με την Λατινική, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη άλλων σύγχρονων γλωσσών.

Για την υλοποίηση των στόχων της εκστρατείας έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις, όπως η συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις και δραστηριότητες σε συνεργασία με ομογενειακούς και αυστραλιανούς οργανισμούς. Επίσης, έχει ζητηθεί από τα σχολεία, όπου διδάσκεται η Ελληνική, να ενεργοποιηθούν μαθητές και γονείς να αναλάβουν τις δικές τους δραστηριότητες.

«Μια απλή πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014, προκειμένου να προωθηθεί η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας καθορίζοντας τον Μάρτιο σαν «ελληνικό μήνα», αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από την ελληνική παροικία της Μελβούρνης» τόνισε ο εμπνευστής και συντονιστής της εκστρατείας Μάικ Ζαφειρόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου