Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο πολύγλωσσος Οδυσσέας: Έκθεση βιβλίων στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη


Έκθεση βιβλίων με τις μεταφράσεις της «Οδύσσειας» στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνδυασμό με 130 σπάνιες εκδόσεις του ίδιου έργου από την πλούσια Ιστορική βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, πραγματοποιεί από τις 24 Φεβρουαρίου έως και τις 20 Μαρτίου το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Πρόκειται για περιοδεύουσα έκθεση την οποία οργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έκθεση ξεκίνησε το Μάιο του 2014 από τη Γαλλία (Παρίσι, Μπεζανσόν, Λυών) για να περάσει από την Κροατία (Ζάγκρεμπ), την Ιταλία (Ρώμη), τη Ρουμανία (Βουκουρέστι), τη Βουλγαρία (Σόφια), τη Σλοβενία (Λουμπιάνα), την Αυστρία (Βιέννη) και την Ουγγαρία (Βουδαπέστη). Μετά τον Πειραιά η έκθεση θα ταξιδέψει τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης μεταφρασμένων βιβλίων στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα οργανώνουν τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, στις 18:00, εκδήλωση με θέμα «ἄνδρα μοι ἔννεπε, Μοῦσα, πολύτροπον και πολύγλωσσον», στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

· Δημήτρης Μαρωνίτης, Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ,
Τα προβλήματα της μετάφρασης της «Οδύσσειας»

· Θεοδόσης Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ
Σχόλια σε μερικούς σταθμούς της περιπλάνησης του Οδυσσέα

· Φένια Παπαδόδημα, Ηθοποιός, Μουσικός, Σκηνοθέτις,
Απόσπασμα από την θεατρική παράσταση Νέκυια

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


Διεύθυνση: 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς
Διάρκεια: 24 Φεβρουαρίου έως και τις 20 Μαρτίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη 10:00 – 17:00, Τετάρτη & Παρασκευή 10:00 – 20:00
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου