Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ανοίγει ρωσικό μουσείο στην Ισπανία


Έργα του Kandinsky, του Chagall και του Malevich πρόκειται να ταξιδέψουν από τη Ρωσία στην Ισπανία, για να φιλοξενηθούν στα εγκαίνια του Κρατικού Ρωσικού Μουσείου της Μάλαγα τον Μάρτιο. Πρόκειται για το πρώτο παράρτημα του ινστιτούτο της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο θα στεγαστεί σε ένα πρώην καπνεργοστάσιο στην ισπανική πόλη.

Όπως μεταδίδει το The Art Newspaper, η έκθεση των εγκαινίων, η οποία θα φέρει τον τίτλο «Russian Art of the XV-XX centuries» θα ιχνηλατεί το μονοπάτι της ρωσικής ιστορίας της τέχνης μέσα από 100 έργα, ξεκινώντας με ρωσικές εικόνες από τα τέλος του Μεσαίωνα, μέχρι την εποχή του Μοντερνισμού, και θα καταλήγει στον Σοβιετικό Ρεαλισμό.

Η παρουσίαση έργων από την μόνιμη συλλογή θα συνοδεύεται από μια προσωρινή έκθεση αφιερωμένη στον Sergei Diaghilev (1872-1929), με περισσότερα από 60 έργα, η οποία θα διαρκέσει από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί έκθεση με έργα του Pavel Filonov (1883-1941).

Η ακριβής ημερομηνία των εγκαινίων δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο ο δήμαρχος της Μάλαγα, Francisco de la Torre δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ πως θα εξαρτηθεί «από το πρόγραμμα των Ισπανικών και Ρωσικών προσωπικοτήτων που θα παραστούν στα εγκαίνια».


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου