Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Φιλαρμονική του Βερολίνου: Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φέτος το «Κοντσέρτο της Ευρώπης»


Στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος το  «Κοντσέρτο της Ευρώπης» της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, το οποίο διοργανώνεται κάθε φορά σε διαφορετικές πόλεις τις Ευρώπης, σε χώρους μεγάλης ιστορικής σπουδαιότητας ή σε συναυλιακά κέντρα που έχουν συνδεθεί με εξαιρετικά πολιτιστικά επιτεύγματα.Η φετινή συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι,  και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και μέσω Διαδικτύου σε πολλές χώρες.  Στο διάλειμμα της ζωντανής ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης, το τηλεοπτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην ξεχωριστή ομορφιά της Αθήνας.

Τη Φιλαρμονική του Βερολίνου θα διευθύνει ο βρετανός αρχιμουσικός Σερ Σάιμον Ρατλ. Σολίστ θα είναι ο Λεωνίδας Καβάκος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Εισαγωγή από την όπερα Σεμίραμις του Τζοακκίνο Ροσσίνι, το δεξιοτεχνικό Κοντσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα, έργο 47 του Γιαν Σιμπέλιους με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο και τη Συμφωνία αρ. 3 σε μι ύφεση μείζονα («του Ρήνου»), έργο 97 του Ρόμπερτ Σούμαν.

Από το 1991, κάθε πρωτομαγιά, η Φιλαρμονική του Βερολίνου διοργανώνει το ετήσιο «Κοντσέρτο της Ευρώπης» [Εuropakonzert of the Berliner Philharmoniker] της, σε ανάμνηση της ίδρυσής της ως ανεξάρτητου μουσικού φορέα την 1η Μαΐου 1882. Το κοντσέρτο αυτό, πέρα από τον επετειακό του χαρακτήρα, έχει επίσης συμβολική αξία για την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας σε όλο τον κόσμο. Μέσω των συναυλιών αυτών, επιχειρείται να δοθεί έμφαση στους πολιτιστικούς συσχετισμούς και στα κοινά σημεία των μελών της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Οι τιμές των εισιτηρίων και η ημερομηνία έναρξης προπώλησης θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου