Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Φιγούρα του Bobba Fett από τον «Πόλεμο των Άστρων» δημοπρατήθηκε για £18,000


Ένα παιχνίδι του «Πόλεμου των Άστρων», που κυκλοφόρησε στα ράφια των καταστημάτων πριν 35 χρόνια και αγοράστηκε στο ποσό £1,50 , πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι £18,000.Η μικρή φιγούρα του Bobba Fett, η οποία βρίσκεται ακόμη στην αρχική της συσκευασία, δημοπρατήθηκε από τον ιδιοκτήτη, Craig Stevens, πρώην πρόεδρο του Fan Club «Πόλεμος των Άστρων» στην Αγγλία.

Επίσης, στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Vectis Toy Auctioneers στο Teesside πουλήθηκαν 69 αναμνηστικά αντικείμενα του Stevens από τον «Πόλεμο των Άστρων» στη συνολική τιμή των £23,796.

«Ήμουν ένα από τα παιδιά που περίμεναν στην ουρά για να δουν το ‘Πόλεμο των Άστρων’ όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους το 1977 και είχε τεράστια επίδραση πάνω μου» δήλωσε ο Craig Stevens, ο οποίος εξακολουθεί να έχει 10, 000 αντικείμενα στη συλλογή του.

«Ξεκίνησα να συλλέγω τα πάντα που έχουν σχέση με το ‘Πόλεμο των Άστρων’ και εξακολουθώ να το κάνω μέχρι σήμερα» πρόσθεσε.

Η φιγούρα του Bobba Fett της εταιρίας Palitoy, θεωρείται μια από τις τέσσερις ή πέντε που υπάρχουν στο κόσμο σε τέτοια άριστη κατάσταση και πουλήθηκε σε έναν ανώνυμο αγοραστή ο οποίος έκανε την προσφορά του μέσω του διαδικτύου.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου