Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Christie’s: Εξαγόρασε εταιρεία online διαχείρισης συλλογών τέχνης


Το ποσό των 16 εκατ. δολαρίων φέρεται να έδωσε ο οίκος δημοπρασιών Christie’s προκειμένου να αγοράσει την Collectrium, εταιρεία online διαχείρισης συλλογών για τον τομέα της τέχνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Arnet News, στο τίμημα περιλαμβάνεται και αποπληρωμή χρέους της Collectrium, το ποσό του οποίου όμως δεν προσδιορίζεται.

Η Collectrium, που δημιουργήθηκε το 2009 από τον Boris Pevzner, προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης ψηφιακών συλλογών σε συλλέκτες, εμπόρους, γκαλερί και συμβούλους τέχνης.

Ο οίκος δημοπρασιών εδώ και χρόνια προσπαθεί να βρει κάποια τεχνολογική λύση για την διαχείριση αποθεμάτων. Ορισμένοι insiders του οίκου υποστηρίζουν πως δαπανήθηκαν έως και 100 εκατ. δολάρια στην προσπάθεια να αναπτυχθεί μια τέτοια τεχνολογία.

Η απόκτηση της Collectrium χρειάστηκε σχεδόν έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί, καθώς δεν ήταν λίγοι εντός της Christie’s που δεν ήθελαν να γίνει αυτή η εξαγορά, παρά το γεγονός ότι η απόκτηση της Collectrium τους δίνει αμέσως λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων.


Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου