Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Μειωμένη η τηλεθέαση στη τελετή απονομής των βραβείων Grammy


25, 3 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τη νίκη του Sam Smith στα φετινά Grammy, δηλαδή 11% λιγότεροι σε σχέση με πέρσι όπου το αφιέρωμα των Beatles προσέλκυσε 28,5 εκατ. τηλεθεατές.


Είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά των βραβείων Grammy όπου η τηλεθέαση ξεπέρασε τα 25 εκατομμύρια ενώ ξεπέρασε και σε τηλεθέαση τα βραβεία των Χρυσών Σφαιρών με έξι επιπλέον εκατ. τηλεθεατές.

Ωστόσο, τα κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ παραμένουν στη κορυφή της τηλεθέασης καθώς προσέλκυσαν 43 εκατ. τηλεθεατές το περασμένο έτος.

Ο βρετανός τραγουδιστής Sam Smith ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών Grammy καθώς έλαβε τέσσερα βραβεία ενώ ο Beck κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς, το οποίο εξόργισε τον Kanye West, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή για να διαμαρτυρηθεί. Το συγκεκριμένο περιστατικό προσέλκυσε 13, 4 εκατ. σχόλια στο Twitter και η τελετή απονομής «ανέβηκε» 7,5 εκατ. φορές στα social media, μια αύξηση της τάξεως του 40%.

Αυτή που πάντως έκλεψε την παράσταση επί της σκηνής το βράδι της απονομής ήταν η βασίλισσα της ποπ, Madonna, η οποία ντύθηκε ως θηλυκή ταυρομάχος και ‘μονομάχησε’ με χορευτές ντυμένοι ως μινώταυροι.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου