Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Μυθιστόρημα της Harper Lee θα δει τα φώτα της δημοσιότητας μετά από 60 χρόνια


Ένα αδημοσίευτο μυθιστόρημα της αμερικανίδας Harper Lee θα δει επιτέλους τα φώτα της δημοσιότητας, 60 χρόνια αφότου το έβαλε στην άκρη για να γράψει την μεγάλη επιτυχία «To Kill a Mockingbird» (Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια). Το μυθιστόρημα με τίτλο «Go Set A Watchman» θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου.«Νομίζω ότι είναι μια αξιοπρεπή προσπάθεια» δήλωσε η 88χρονη συγγραφέα και πρόσθεσε ότι νιώθει έκπληκτη που θα δημοσιευθεί μετά από τόσα πολλά χρόνια.

Η Lee έγραψε το μυθιστόρημα στα μέσα της δεκαετίας του ’50 αλλά σύμφωνα με τις συμβουλές του τότε εκδότη της, το έβαλε στην άκρη.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, η Lee «αναγκάστηκε να καταπιεστεί με προσωπικά και πολιτικά θέματα ενώ προσπαθούσε να κατανοήσει τη στάση του πατέρα της στη κοινωνία αλλά και τα συναισθήματα της για τον τόπο όπου γεννήθηκε και που πέρασε τα παιδικά της χρόνια». Και έτσι γεννήθηκε το «Kill A Mockingbird».

«Ήμουν για πρώτη φορά συγγραφέας, οπότε έκανα ό, τι μου έλεγαν» δήλωσε η ίδια.

Το ‘νέο’ χειρόγραφο ανακαλύφθηκε πέρσι το φθινόπωρο σε φάκελο μαζί με ένα από τα γνήσια χειρόγραφα του «Kill a Mockingbird». Έχει γραφτεί στην ίδια γραφομηχανή και πρόκειται για την συνέχεια του μυθιστορήματος.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου