Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

«Οι Αταίριαστοι» live για μία μοναδική βραδιά στο Τσάι στη Σαχάρα


Οι «αταίριαστοι», Μάνος Μοναστηριώτης και Υάκινθος Μάινας, συναντήθηκαν κάποιο απόγευμα του Γενάρη του 2013 για έναν καφέ κι από τότε αποφάσισαν να ταιριάξουν μουσικές και χρώματα μήπως και χωρέσουν σε ό,τι οι πολλοί θεωρούν ως δεδομένο και λογικό.Ξεκίνησαν ακουστικά και απέριττα με τις κιθάρες και τις φωνές τους αλλά ελπίζουν πως κάποια στιγμή μπορεί να γίνουν μπάντα αν και ο καιρός το θέλει.

Αγαπούν ο,τιδήποτε μπορεί να τρυπήσει την επιφάνεια των συναισθημάτων και να ξεφύγει από την μετριότητα. Ο καθένας γράφει τα δικά του τραγούδια αλλά στην πορεία κάπου συναντιούνται στο χώρο του ελληνικού έντεχνου τραγουδιού και μέσα από μουσικές και λόγια που κατά καιρούς αγάπησαν και νοηματοδότησαν τον κόσμο τους. Γι αυτό και οι επιρροές τους είναι πολλές: από τα ηχοχρώματα του Μάνου Χατζιδάκι μέχρι τον αυθορμητισμό των φολκ-ροκ τροβαδούρων, την αίσθηση της αιωνιότητας της λόγιας μουσικής ή την ελευθερία της μορφής στην τζαζ κι από τις πρωτόγονες φόρμες στα μπλουζ και τα ρεμπέτικα μέχρι τις πιο εξευγενισμένες τάσεις του αστικού τραγουδιού. Ο λόγος παίζει σημαντικό ρόλο στα τραγούδια τους γι αυτό και δεν κάνουν εκπτώσεις ούτε καταφεύγουν σε εύκολες συνταγές.

Πέρα από τη μουσική ο Μάνος Μοναστηριώτης ασχολείται επαγγελματικά με την ελληνική φιλολογία ενώ ο Υάκινθος Μάινας έχει σπουδάσει θεατρολογία στην Πάτρα.

Η ανάγκη τους για επικοινωνία αποτυπώνεται στις ζωντανές τους εμφανίσεις σε μικρούς παρεϊστικους χώρους και περιμένουν με υπομονή να καταγράψουν τη δουλειά τους και δισκογραφικά.

Πρόσφατα στην παρέα προστέθηκε και ο Κώστας Μπάρκας στα κρουστά, μουσικός με πολλές συμμετοχές σε διάφορα σχήματα και ποιος ξέρει μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι. Άλλωστε όλοι οι «αταίριαστοι»...χωράνε!

«Οι Αταίριαστοι»

Μάνος Μοναστηριώτης

Υάκινθος Μάινας

Κώστας Μπάρκας

INFO

Οι Αταίριαστοι
Τσάι στη Σαχάρα, Λαοδικείας 18 – Ιλίσια
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 07.02 στις 22:15

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2110120936
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ με κρασί ή μπύρα

Μέσα μεταφόρας για πρόσβαση στο Τσάι στη Σαχάρα: Στάση Μετρό ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και λεωφορεία 608, 622, 235, 140

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου