Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Θεατρικό βραβείο Olivier στον Κέβιν Σπέισι


Ο Αμερικανός ηθοποιός και διευθυντής του Old Vic, Κέβιν Σπέισι θα τιμηθεί με το ειδικό βραβείο Oliver για την συνεισφορά του στο θέατρο Old Vic, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής των θεατρικών βραβείων Olivier.Οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε από την κινηματογραφική και τηλεοπτική του καριέρα, όπως «House of Cards», «American Beauty», «L. A Confidential», «The Usual Suspects» και άλλες ταινίες.

Από το 2004, ο 55χρονος Σπέισι είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Old Vic στο Λονδίνο και θα αποχωρήσει από τη θέση του αργότερα μέσα στο χρόνο. Άλλωστε με το Old Vic είχε έρθει στην Επίδαυρο, προσκεκλημένος του Γιώργου Λούκου για την επική παράσταση του Ριχάρδου του Γ' σε σκηνοθεσία του Σαμ Μέντες.

Εξαιρετική είναι η προσφορά του για το πρόγραμμα Old Vic New Voices, ενός προγράμματος που λειτουργεί ως μέντορας για ανερχόμενα ταλέντα, αλλά και για το εκπαιδευτικό και κοινοτικό πρόγραμμα του Old Vic που έχει επηρεάσει τις ζωές 100.000 νέων ανθρώπων και κατοίκων στα υποβαθμισμένα προάστια του Λονδίνου.

Στις 12 Απριλίου, στην Βασιλική Οπερα του Λονδίνου θα λάβει το βραβείο Olivier για την «εξαιρετική συνεισφορά του» στο Old Vic Τheatre.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Society of London Theatre, αναφέρεται: «Η Society of London Theatre είναι στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσει επισήμως την εξαιρετική προσφορά του Κέβιν Σπέισι στο The Old Vic. Η συνεισφορά του στο θέατρο του Λονδίνου ήταν ένα διαρκές ευεργέτημα και θα μας λείψει η πολύτιμη συνεργασία του».

Πηγή: BBC, nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου