Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Ιωάννινα: Υποψήφια για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»


Την απόφαση να καταθέσουν τα Ιωάννινα υποψηφιότητα για την απόκτηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», έλαβε κατά ευρεία πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών.

«Οι κοινωνίες προχωράνε μπροστά όταν κοιτάνε στα μάτια τις προκλήσεις. Λέμε "ναι" στην πρόκληση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Λέμε "ναι" σε μια πόλη ανοιχτή και εξωστρεφή» επισήμανε κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, όπως μεταδίδει το Real.gr.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την εκτίμηση πως τα Ιωάννινα και η Ήπειρος γενικότερα, ανταποκρίνονται στα κριτήρια που θέτει η διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Μάλιστα, κάλεσε όλους τους Γιαννιώτες, όλους τους φορείς της Ηπείρου, τους απόδημους Ηπειρώτες, να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως ο τίτλος της πολιτιστικής πρωτεύουσας απονέμεται σε μία πόλη, αλλά μπορεί να συνοδευτεί με δράσεις στην ευρύτερη περιοχή, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ο τίτλος της υποψηφιότητας θα είναι «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Ο δήμος Ιωαννιτών, σημείωσε, έχει «όπλα» στη διεκδίκηση του, την ιστορία και τον πολιτισμό, τους Ηπειρώτες Δάσκαλους του Ελληνικού Διαφωτισμού, τους εθνικούς ευεργέτες, τις 3 κουλτούρες του τόπου, των χριστιανών, των εβραίων, των μουσουλμάνων, την καστροπολιτεία, τη Λίμνη, το Πανεπιστήμιο και το φυσικό περιβάλλον.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου