Σάββατο 11 Απριλίου 2015

«Παράθυρο» για θεσμικό πλαίσιο προσέλκυσης ξένων κινηματογραφικών παραγωγών


Τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που θα προσελκύσει ξένες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα, συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης με την αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, σε πρόσφατη συνάντηση εργασίας.

Οι δυο υπουργοί αναφέρθηκαν στη δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επισκεπτών για ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, που δεν θα περιορίζονται στην επίσκεψη μνημείων, ενώ συζήτησαν το πώς μπορούν να βελτιστοποιηθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες στους αρχαιολογικούς χώρους, με γενίκευση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, στα όρια της φέρουσας ικανότητας των μνημείων.

Οι δυο αναπληρωτές υπουργοί αποφάσισαν τη δημιουργία ομάδας εργασίας με σκοπό την προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού μέσω της παρουσίας του ΕΟΤ στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, τη δημιουργία και την ανταλλαγή περιεχομένου για το visitgreece.gr και τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Πολιτισμού, με καταγραφή των πολιτιστικών και άλλων δρώμενων σε όλη την επικράτεια για την έγκαιρη προβολή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου