Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Έκθεση βιβλίων ελληνικής λογοτεχνίας στο Τίμπιγκεν της Γερμανίας


Η λογοτεχνία και το καλό βιβλίο μόνο να ενώσει τους λαούς μπορεί και όχι να τους χωρίσει λέει ο Ηλίας Τάκης, ιδιοκτήτης του ελληνικού βιβλιοπωλείου «Γερμανία» στη Νυρεμβέργη, αναφερόμενος στις τεταμένες ελληνογερμανικές σχέσεις.


Με γνώμονα αυτό το σκεπτικό και σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και παιδαγωγών Τίμπιγκεν οργανώνει στις 25 Απριλίου μια έκθεση βιβλίων ελληνικής λογοτεχνίας, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Στην έκθεση βιβλίου που θα γίνει στις 25 Απριλίου προσκεκλημένη είναι και μια συγγραφέας από Ελλάδα η Έλενα Αρτζανίδου. Η Έλενα Αρτζανίδου έχει γράψει πάρα πολλά παιδικά βιβλία αλλά και δυο βιβλία για ενηλίκους το Gastarbeiter και το Σιωπηλές Σκιές. Θα τα παρουσιάσει εκείνη την ημέρα. Στις 1:30 μμ είναι η εκδήλωση για τα παιδιά και στις 3:00 μμ είναι η εκδήλωση για τους μεγάλους. Η έκθεση θα ξεκινήσει από τις 11:00 πμ και θα τελειώσει στις 7:00 μμ. Θα υπάρχουν πάνω από 1.500 τίτλοι στα ελληνικά και κάποιοι τίτλοι βιβλίων που έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά».

Η εκδήλωση γίνεται στο δημαρχείο της πόλης και η αίθουσα παραχωρείται δωρεάν ως μια χειρονομία φιλίας απέναντι στον ελληνισμό της περιοχής όπως λέει ο κ.Τάκης.

Πηγή: Deutsche Welle
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου