Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ξαναξεκινούν οι εργασίες επέκτασης του Μουσείου Πούσκιν στη Ρωσία


Δυο χρόνια αφότου ο βρετανός αρχιτέκτονας Norman Foster εγκατέλειψε το project, οι εργασίες για την επέκταση του Κρατικού Μουσείου Καλών Τεχνών Πούσκιν στη Μόσχα παίρνουν και πάλι μπροστά.

Όπως ανακοίνωσε η διευθύντρια του Μουσείου, Marina Loshak, η κατασκευή του νέου κτηρίου πρόκειται να ξεκινήσει το 2016, μεταδίδει το The Art Newspaper.

Η επέκταση των 20.000 τ.μ., που θα περιλαμβάνει αίθουσες καθώς και αποκατάσταση στούντιο και αποθηκευτικών χώρων, θα συνδέεται με το ιστορικό κτήριο του Μουσείου Πούσκιν μέσω υπόγειας διόδου, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2019.

Το νέο κτήριο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αναδιοργάνωσης που στόχο έχει να μετατρέψει το ινστιτούτο της Μόσχας σε ένα μεγάλο σύμπλεγμα που θα ονομάζεται «Πόλη Μουσείο», που θα απαρτίζεται από εννέα κτήρια που θα συνδέονται με πεζόδρομους.

Το campus της πόλης θα περιλαμβάνει το νεοκλασικό κτήριο Soulovy, στο οποίο τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης, και το οποίο θα μετατραπεί σε βιβλιοθήκη με αίθουσες ανάγνωσης και εκθεσιακούς χώρους. Στο μεταξύ, η συλλογή των 100.000 έργων τέχνης και αντικειμένων που βρίσκονται στο κτήριο τώρα, θα μεταφερθούν στο Μουσείο Ιδιωτικών Συλλογών του Μουσείου Πούσκιν.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου