Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Υπό το Φως των Κεριών: Θεατρικό Αναλόγιο στο Βρυσάκι


Ο Χώρος Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι συνεχίζει την παρουσίαση νέων θεατρικών κειμένων και σας καλεί στο τριήμερο αναλογίων Υπό το Φως των Κεριών που θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 και 5 Απριλίου στις 20.00 το βράδυ.


Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμά μας θα έχει ως εξής:

Παρασκευή 3 Απριλίου
«Το άγριο δείπνο των γονιών μου» του Ζαφείρη Βάλβη


Περίληψη:
Δύο φιλικά ζευγάρια σαραντάρηδων καταργούν τις κοινωνικές συμβάσεις και οδηγούνται σε άγριες καταστάσεις, όταν κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου δείπνου της Παρασκευής κυριαρχεί η φόρτιση προερχόμενη από μία πρωινή κηδεία στην οποία δεν πήγε κανείς, από μία απόλυση, αλλά και από την αόρατη παρουσία της κόρης του ενός ζευγαριού και του πεθαμένου παππού της. Ένα έργο, με θέμα την αναπόφευκτη αναγκαιότητα της υποκρισίας και του ζωτικού ψεύδους.


Συντελεστές:
Παρουσιάζεται από την Εταιρεία Θεάτρου Οίστρος (www.oistros.net)
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μιχαλόπουλος
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σοφία Γιαννιώτη, Μαργαρίτα Καστρινού, Σπύρος Κοκκίνης, Γιάννης ΜιχαλόπουλοςΣάββατο 4 Απριλίου
«Πικρή Σοκολάτα» της Εμμανουέλας Βογιατζάκη Krukowski


Περίληψη
Ένας Άνδρας στο ρόλο του Σκηνοθέτη, μία Ηθοποιός στο ρόλο της Κόρης, μία Μητέρα Ψυχαναλύτρια, ένας Φίλος και μία Φίλη σας καλούν να ζήσετε μαζί τους υπέροχες στιγμές οικογενειακής γαλήνης και ζεστασιάς. Πρόκειται για μία παράσταση ζωής που λίγοι τολμούν να τη δώσουν αλλά πολλοί την έχουν ήδη βιώσει.

Σε μία σκηνή θεάτρου η Ηθοποιός καλείται σε audition βασανιστικά πολλές φορές. Για το πότε η audition μετατρέπεται σε θεατρικό έργο κανείς δεν το κατάλαβε. Για το πότε η Ηθοποιός άρχισε να παίζει τη ζωή της επί σκηνής, πιθανότατα μόνο ο θεατής το αντιλαμβάνεται. Τελικά πήρε η Ηθοποιός το ρόλο της ζωής της; Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Εμμανουέλα Βογιατζάκη Krukowski
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ιλιάνα Παζαρζή, Σάββας Κοβλακάς, Φωτεινή Μακαρατζή, Σήφης Μάινας, Ειρήνη Αμανατίδου, Σοφία Μότσια


Κυριακή 5 Απριλίου
«Χειμωνιάτικο Ταξίδι» του Σταμάτη Πολενάκη


Περίληψη
Μια ρομαντική, διπλή αυτοκτονία που συντάραξε την Ευρώπη του 1811, μια συνάντηση υψηλόβαθμων ναζί αξιωματούχων στις όχθες της λίμνης Βανζέε, έξω από το Βερολίνο, τον Ιανουάριο του 1942, που σφράγισε τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων με πυρωμένο σίδερο, η μουσική του Σούμπερτ, ο θάνατος από πείνα ενός Ρώσου ποιητή, στο πολιορκημένο απ` τα γερμανικά στρατεύματα, Λένινγκραντ, το 1942. Όλα όσα αφηγείται αυτό το έργο, είναι γεγονότα που συμβαίνουν παράλληλα και συνδέονται μεταξύ τους μ` ένα σκοτεινό αόρατο νήμα ενώ το μεγάλο ποτάμι της Ιστορίας κυλά αδιάκοπα.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αθηνά Στούρνα
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ιλιάνα Παζαρζή, Κίμων Ρηγόπουλος, Σάββας Κοβλακάς

Τα αναλόγια επιμελήθηκε η Εμμανουέλα Βογιατζάκη Krukowski


Διεύθυνση: Βρυσακίου 17, Πλάκα
Ημερομηνίες: 3, 4 και 5 Απριλίου
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2103210179 (Καθημερινές, 12.00-17.00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου