Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Ρεσιτάλ πιάνου με τον Ν. Λαάρη


Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων και της παρουσίασης στο κοινό Ελλήνων μουσικών διεθνούς φήμης, φιλοξενεί την Κυριακή 5 Απριλίου στις 12:00 το ρεσιτάλ πιάνου του Νικόλαου Λαάρη,  στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου, όπου θα παρουσιαστεί το έργο του J. Haydn, Τα Επτά Τελευταία Λόγια Του Λυτρωτή μας Στο Σταυρό. Ο Νίκος Λαάρης, που έχει χαρακτηριστεί από τον Stephen Pettit των Times ως “ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, που δεν μπορεί να παράγει ούτε έναν άσχημο ήχο” σπούδασε πιάνο στο Royal College of Music του Λονδίνου. Του απoνεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα από το Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης, όπου υπήρξε επί έτη καθηγητής, ενώ δίδαξε και στο Πανεπιστήμιο Columbia. Είναι επίσης απόφοιτος της σχολής διεύθυνσης ορχήστρας του Conservatorium van Amsterdam.

Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ευρώπη (South Bank Centre, Λονδίνο, Gärtnerplatz Theater, Μόναχο, Ballantine’s Festival, Ελληνικό Φεστιβάλ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και στις ΗΠΑ (Carnegie Hall, Onassis Cultural Center). Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα: ΚΟΑ,

ΚΟΘ, Καμεράτα – και ως διευθυντής ορχήστρας με την ΕΡΤ. Για την σύμπραξή του με το Ballet Theater του Μονάχου στις Παραλλαγές Goldberg, το περιοδικό Dance Europe τον απεκάλεσε “το αστέρι της βραδιάς”.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διεύθυνση: Λεωφ. Στρατού 2,  Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: Κυριακή 5 Απριλίου 2015 (Κυριακή των Βαΐων)
Ώρα: 12.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου