Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

«Αυλαία» για το 'Downton Abbey'


Η εξαιρετικά επιτυχημένη βρετανική τηλεοπτική σειρά «Downton Abbey» θα κλείσει οριστικά την αυλαία της μετά τον έκτο κύκλο, σύμφωνα με δήλωση του εκτελεστικού παραγωγού της. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γυριστεί η ταινία «Downton Abbey» όταν τελειώσει η σειρά.

«Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές εξηγήσεις για την συγκεκριμένη απόφαση» δήλωσε ο Gareth Neame σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. «Νομίζω ότι το αίσθημα μας είναι ότι είναι καλό να σταματήσουμε όσο βρισκόμαστε ‘μπροστά’» πρόσθεσε.

Ο δημιουργός και σεναριογράφος της σειράς Julian Fellowes δήλωσε στο Reuters ότι έχει σχεδόν τελειώσει το σενάριο του έκτου κύκλου και ξέρει πώς να το ολοκληρώσει.

«Προφανώς και είμαι λυπημένος» δήλωσε ο Fellowes και πρόσθεσε «Ήταν ένα εξαιρετικό κομμάτι της ζωής μου αλλά και της καριέρας μου».

Η ιστορία του «Downton Abbey» ξεκίνησε με την απώλεια ενός κληρονόμου του Downton στο ναυάγιο του Τιτανικού και ταξίδεψε τους τηλεθεατές μέσα από την καταστροφή του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, τις ταξικές διαιρέσεις, την εμφάνιση των γυναικείων δικαιωμάτων, τον αγώνα με την ομοφυλοφιλία και την συρρίκνωση του πλούτου των Βρετανών αριστοκρατών.

Το «Downton Abbey» έχει γυριστεί στο Κάστρο Highclere στο Berkshire και η σειρά έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες που γνώρισε ποτέ η βρετανική τηλεόραση καθώς παρακολουθείται σε χώρες όπως Κίνα, Σουηδία, Ρωσία και Νότια Κορέα.

Ο Neame δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για περισσότερα γυρίσματα, αλλά ο ίδιος δεν αρνήθηκε τις φήμες που θέλουν το «Downton Abbey» να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται να συμβεί ... θα δούμε» είπε.

Το καστ περιλαμβάνει ορισμένα μεγάλα ονόματα του βρετανικού θεάτρου και κινηματογράφου όπως Hugh Bonneville, Maggie Smith και Laura Carmichael.

Τα μεγάλα ερωτήματα για τον έκτο κύκλο είναι αν η Lady Mary θα βρει και πάλι την αγάπη, αν η Lady Edith θα αφήσει το σημάδι της ως ανύπαντρη μητέρα και επιχειρηματίας και αν ο Τοm, ο πρώην οδηγός και γαμπρός του Λόρδου Grantham θα βρει την επιτυχία στην Αμερική.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου