Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ο Hans Zimmer ενθουσίασε τους θαυμαστές του «Interstellar» στο Royal Albert Hall


Στη σκηνή του Royal Albert Hall στο Λονδίνο ανέβηκε ο μουσικός συνθέτης ταινιών Hans Zimmer, για να διευθύνει την ορχήστρα με το μουσικό θέμα από την ταινία επιστημονικής φαντασίας «Interstellar», προς μεγάλη έκπληξη των θαυμαστών του.


Ο Γερμανός συνθέτης «συνόδευσε» την ορχήστρα παίζοντας αρμόνιο καθώς η ταινία «Interstellar» προβαλλόταν σε μια γιγαντο-οθόνη.

Ο Zimmer έχει κερδίσει βραβεία Όσκαρ, Grammy και Χρυσής Σφαίρας ενώ έχει συνθέσει την μουσική σε περισσότερες από 100 ταινίες. Ανάμεσα στις μουσικές του επιτυχίες, βρίσκονται οι ταινίες «Ο Μονομάχος» (The Gladiator), «Ο Άνθρωπος της Βροχής» (Rain Man) και «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» (Pirates of the Caribbean).

Η ταινία του Christopher Nolan «Interstellar» που προβλήθηκε το 2014, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain και Michael Caine, αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας αστροναυτών που ταξιδεύουν στο διάστημα αναζητώντας ένα νέο πλανήτη ώστε να σωθεί η ανθρωπότητα.

Στο κινηματογραφικό γκαλά συμμετείχε ο κοσμολόγος Stephen Hawking, ο οποίος παρουσίασε τον Zimmer, τον σκηνοθέτη Christopher Nolan, τον εκτελεστικό παραγωγό Kip Thorne και τον φυσικό Brian Cox, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις των θεατών που αφορούσαν τη ταινία.

Αν και δεν ήταν από τα φαβορί στις φετινές απονομές βραβείων, το «Interstellar» θριάμβευσε στα βραβεία του περιοδικού ‘Empire’ καθώς απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου