Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Σπάνιες φωτογραφίες της Marilyn Monroe σε έκθεση στη Πολωνία


Φωτογραφίες της Marilyn Monroe από τον φωτογράφο μόδας και διασημοτήτων Milton H. Greene θα εκτεθούν αυτό το καλοκαίρι στη πόλη Wroclaw ως μέρος μιας σπάνιας συλλογής φωτογραφιών της ηθοποιού.


Η έκθεση θα αποτελείται από περισσότερες από 3, 000 φωτογραφίες και θα περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες από άλλες ηθοποιούς, όπως Audrey Hepburn, Grace Kelly, Judy Garland και Marlene Dietrich.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε γυρίσματα ταινιών, θέατρα, κατά τη διάρκεια φωτογραφήσεων για περιοδικά και σε ιδιωτικούς χώρους.

Η έκθεση με τίτλο «Good day, Marilyn» θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό τον Ιούλιο.

«Ο επισκέπτης θα είναι σε θέση να δει μια διαφορετική Marilyn Monroe σε κάθε φωτογραφία. Το σημαντικό ήταν να δείξουμε την Marilyn Monroe όχι μόνο ως μια μεγάλη ηθοποιό και σύμβολο του σεξ αλλά ως έναν άνθρωπο και ένα απλό κορίτσι» δήλωσε ο επιμελητής της έκθεσης Marek Stanielewicz.

Ο Greene, ο οποίος εργάστηκε σε περιοδικά όπως στο ‘Harper Bazaar’ και στο ‘Vogue’, έγινε φίλος με την Monroe αφότου συναντήθηκαν σε μια φωτογράφηση. Αργότερα ίδρυσαν μια εταιρεία παραγωγής και η Monroe τελικά μετακόμισε με τον φωτογράφο και την οικογένειά του, όπουτράβηξε πολλές φωτογραφίες της. Ο Milton H. Greene πέθανε το 1985.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου