Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Metropolitan Museum of Art: Τι βλέπουν οι καλλιτέχνες όταν πάνε στο Met;


Μια νέα σειρά online video, με τίτλο The Artist Project, στην οποία 100 καλλιτέχνες ανταποκρίνονται στα έργα τέχνης από την τεράστια συλλογή του Met, λανσάρισε το Metropolitan Museum of Art.

Από τα τέλη Μαρτίου και για έναν χρόνο, το The Artist Project θα μοιράζεται με το κοινό αυτό που οι καλλιτέχνες βλέπουν στα έργα του Met. Οι 100 καλλιτέχνες έχουν κληθεί να επιλέξουν έργα τέχνης που εξάπτουν τη φαντασία τους και στη συνέχεια να μοιραστούν με το κοινό τον τρόπο με τον οποίον βλέπουν και βιώνουν την τέχνη.

Το The Artist Project θα παρουσιαστεί σε πέντε σεζόν των 20 επεισοδίων. Στην πρώτη σεζόν θα συμμετέχουν οι Cory Arcangel, John Baldessari, Nayland Blake, Nick Cave, Enrique Chagoya, George Condo, Walton Ford, Natalie Frank, Zarina Hashmi, Deborah Kass, Nina Katchadourian, Nicola López, Alexander Melamid, Izhar Patkin, Tom Sachs, Katrín Sigurdardóttir, Mickalene Thomas, Kehinde Wiley, Xu Bing, και Lisa Yuskavage.

Οι επόμενες σεζόν θα ξεκινήσουν στις 22 Ιουνίου, στις 14 Σεπτεμβρίου, στις 7 Δεκεμβρίου 2015 και στις 29 Φεβρουαρίου 2015.

Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου