Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

To Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων 2015 στο Θέατρο ΤόΠΟΣ ΑΛΛΟύ


Το Θέατρο ΤόΠΟΣ ΑΛΛΟύ, διοργανώνει και φέτος το Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων, που ξεκίνησε το 2006, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε ομάδες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις παραστάσεις τους στο κοινό, δείχνοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό και ό,τι νέο έχουν να προτείνουν.


Οι θεατρικές ομάδες δεν θα καταβάλλουν κανένα χρηματικό ποσό σαν δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ. Αντιθέτως, τα όποια έσοδα θα μοιραστούν στις ομάδες και το θέατρο.


Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων 2015 θα διεξαχθεί από 15-30 Απριλίου στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ στην Κυψέλη (Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων)

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 10 €

Το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ θα διαθέσει όλο το μηχανισμό και τις υποδομές του, (τεχνικό εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και έμψυχο δυναμικό για γραμματεία και Δημόσιες Σχέσεις) για να υλοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι προτάσεις/παραστάσεις των ομάδων.


ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 17 & ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΚΥΨΕΛΗ

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 210 8656004 - 8679535 ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ


Οι ομάδες που επιλέχθηκαν, καθώς και η σύντομη περιγραφή των έργων που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ, είναι οι εξής:

ΟΜΑΔΕΣ/ΕΡΓΑ-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

KQINO-A (ΚΙΝΟΑ) / ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ..?
Διάρκεια: 70’

17 & 25 Απριλίου

Η κωμωδία δίνει τη θέση της στο δράμα και αντίστροφα … σε μια παράσταση για την σημερινή αντίσταση των ανδρών και γυναικών στον έρωτα! Τελικά είναι έρωτας ή παιχνίδι εξουσίας? Το κείμενο είναι της ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΩΝΗ και η διασκευή για το θέατρο του ΗΛΙΑ ΜΕΝΑΓΙΕΡ. Παίζουν: ΜΑΡΙΑ ΤΣΩΝΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΕΔΕΣLA NAVE / «ΒΡΕΣ ΤΟΝ»
Διάρκεια: 45’

21 & 26 Απριλίου

Ένας θεατρικός μονόλογος, ένα κείμενο βαθύτατα "ελληνικό", σύγχρονο και άμεσο, μια παράσταση για την αγάπη, την τρυφερότητα και τον μοναδικό τρόπο που επικοινωνούν και αγαπούν οι γυναίκες βασισμένο στο διήγημα από το βιβλίο της ΑΜΑΝΤΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΜΠΑΝΗ.ΚΡΑΜΑ (ΚΕΘΕΑ MOSAIC) / «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ»

Διάρκεια: 90’

22 Απριλίου

Η θεατρική ομάδα ΚΡΑΜΑ του ΚΕ.Θ.Ε.Α. – ΜΟSAIC (Διαπολιτισμικό Μεταβατικό Κέντρο), με Αφγανό -ιρανό- λιθουανό-ελληνική σύσταση, παρουσιάζει τους «Ηλίθιους» του ΝΙΛ ΣΑΙΜΟΝ, μια φαινομενικά ανάλαφρη κωμωδία που σατιρίζει το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής και ασκεί κριτική στις εξουσίες που βασίζονται στον φόβο.IT TAKES TWO / “COUPLING”
Διάρκεια : 65’

18 & 19 Απριλίου

Μια φρέσκια, νεανική και σατιρική ματιά επί σκηνής πάνω σε 7 διάσημα ζευγάρια (από την Κλυταιμνήστρα με τον Αγαμέμνονα …μέχρι την Αντζελίνα Τζολί με τον Μπραντ Πιτ!) που όλοι, λίγο – πολύ, γνωρίζουμε και θέλουμε να δούμε μέσα από την κλειδαρότρυπα στιγμές της ζωής τους…ΤΕΧΝΕΣ / «ΜΑΡΙΑ ΟΠΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ»

Διάρκεια 50’

20 & 23 Απριλίου

Το μονόπρακτο του ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΛΔΑΤΟΥ για έναν καλόγερο-ζωγράφο που βρίσκεται καταδικασμένος για φόνο στο κελί μιας φυλακής. Σκότωσε πραγματικά ή στο μυαλό του μια γυναίκα που της ζήτησε να ποζάρει για να ζωγραφίσει την Παναγία; Η απάντηση επί σκηνής…ATZSAM / ‘’Χ’’

Διάρκεια : 60’

19 & 27 Απριλίου

Σε κείμενο της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΙΟΝΗ μια αληθινή ιστορία για την ανάγκη της επικοινωνίας. Σε μια αποθήκη δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι συναντιούνται για να επικοινωνήσουν μέσα από ερωτικά παιχνίδια εξουσίας και υποταγής.
Όταν τα όρια ξεπεραστούν και οι ρόλοι αλλάξουν, οι άγνωστοι “X” θα αναγκαστούν να αποκαλύψουν τα πρόσωπά τους …ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ / «Σαίξπηρ ΑΠΑΝΤΑ…μπαμ- μπαμ»

Διάρκεια:70’

24 Aπριλίου

Τα 11 μέλη του θεατρικού εργαστηρίου με τη Διδασκαλία της ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ και την άσκηση Ορθοφωνίας και αναπνοών του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ θα παρουσιάσουν σε μία μοναδική θεατρική παράσταση όλα τα έργα του ΣΑΙΞΠΗΡ … ή σχεδόν όλα … περιληπτικά χωρίς να βαρεθείτε καθόλου!ΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ / «ΜΩΝΤ-ΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ…»

Διάρκεια: 70’

30 Απριλίου

Ένα παραμύθι για μεγάλους.
Σκηνοθεσία παράστασης: ΧΑΡΟΥΛΑ ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ Ορθοφωνία και αναπνοές: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΛΑΤΗΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου