Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Λείπουν 300 εκατ. δολάρια για να τελειώσει το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο


Τριακόσια εκατομμύρια δολάρια πρέπει να βρει το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου για να ολοκληρώσει την κατασκευή του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στην Γκίζα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Egyptian Streets, το μουσείο, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε εντατικά το 2012, είχε προγραμματιστεί να ανοίξει αυτό το καλοκαίρι. Θα είναι το μεγαλύτερο και βασικό μουσείο της χώρας, κατασκευασμένο κοντά στις Πυραμίδες της Γκίζας.

Με την επιπλέον χρηματοδότηση, το συνολικό κόστος για το μουσείο αυξάνεται στα 1,1 δις. δολάρια, σύμφωνα με τον υπουργό Αρχαιοτήτων Mamdouh Al-Damaty, ο οποίος απέδωσε το αυξημένο κόστος στην αδυναμία της αιγυπτιακής λίρας έναντι του αμερικανκού δολαρίου.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει προσφέρει 37 εκατ. δολάρια και η Ιαπωνική Υπηρεσία Συνεργασίας για την Ανάπτυξη άλλα 140 εκατ. δολάρια. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε παράλληλα πως θα σχηματίσει επιτροπή για τον συντονισμό με την Ιαπωνία, ώστε να διερευνηθούν νέοι τρόποι χρηματοδότησης και εφαρμογής του project.

Παρά την δυσθεώρητη τιμή, η Αίγυπτος επιμένει πως το μουσείο θα ενισχύσει την οικονομία της χώρας και πως πρόκειται για μια «παγκόσμια ανθρώπινη αξία».


Πηγή: Egyptian Streets
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου