Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Νέα Υόρκη: Προτεραιότητα ο τομέας του πολιτισμού


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης πέρασε πρόταση που στόχο έχει να βοηθήσει την πόλη να δημιουργήσει το πρώτο ολοκληρωμένο πολιτιστικό σχέδιό της, σύμφωνα με τους New York Times.

Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα (με 49 ψήφους υπέρ και 0 κατά) και προβλέπει πως η πόλη θα αναλύσει τις τρέχουσες πολιτιστικές προτεραιότητές της, θα εκτιμήσει το πώς μπορούν να βελτιωθούν οι υπηρεσίες σε διάφορες γειτονιές, θα μελετήσει την κατάσταση των καλλιτεχνικών οργανισμών και των καλλιτεχνών, και θα σχεδιάσει το πώς η πόλη μπορεί να παραμείνει φιλική προς τους καλλιτέχνες σε μια περίοδο οικονομικών πιέσεων –και λόγω των υψηλών ενοικίων.

«Οι διοικήσεις πάνε και έρχονται, οι επίτροποι πολιτιστικών υποθέσεων πάνε και έρχοναι. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει μια διαρκής προτεραιότητα για τις τέχνες και τον πολιτισμό», δήλωσε ο Van Bramer, πρόεδρος της επιτροπής πολιτιστικών υποθέσεων του Δημοτικού συμβουλίου.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, η πόλη θα διερευνήσει τα αιτήματα των καλλιτεχνικών ομάδων στις πέντε τοπικές αυτοδιοικήσεις της Νέας Υόρκης και θα ενσωματώσει τις συστάσεις τους σε ένα σχέδιο που θα υποβληθεί μέχρι την 1η Ιουλίου του 2017.

Πηγή: New York Times
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου