Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Δείτε όπερα ζωντανά και δωρεάν από τη νέα ιστοσελίδα της ΕΕ!


Ένα νέο πρόγραμμα, που στόλο έχει να κάνει την όπερα πιο προσβάσιμη για το κοινό, εγκαινίασε την πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση

Θεατές/ακροατές από όλον τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να δουν μέσω live streaming και δωρεάν, από την σκηνή του Teatro Real της Μαδρίτης, την όπερα του Verdi «La Traviata».

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Opera Platform είναι ένα τριετές project, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 4 εκατ. ευρώ, το ήμισυ εκ των οποίων προέρχεται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για θέματα πολιτισμού.

«Το Opera Platform είναι μια online πλατφόρμα για την προώθηση της όπερας. Έχει σχεδιαστεί ώστε να απευθύνεται τόσο σε αυτούς που ήδη αγαπούν την όπερα όσο και σε αυτούς που ίσως μπουν στον πειρασμό να την παρακολουθήσουν για πρώτη φορά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι χρήστες του διαδικτύου σε όλον τον κόσμο θα μπορούν να βλέπουν την πολλαπλή μετάδοση και μελλοντικές ζωντανές μεταδόσεις από τις σκηνές 15 ευρωπαϊκών οπερών σε 12 χώρες. Κατά μέσο όρο θα μεταδίδεται μία όπερα τον μήνα, η οποία θα είναι διαθέσιμη για θέαση στην ιστοσελίδα για έξι μήνες, με υπότιτλους στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά, τα Ιταλικά, τα Πολωνικά και τα Ισπανικά.

Η ιστοσελίδα θα περιλαμβάνει επίσης ντοκυμαντέρ, αρχειακό υλικό και highlights από παραγωγές σε όλη την Ευρώπη.


Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου