Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Το χειρόγραφο της «Ασκητικής» του Καζαντζάκη σε εικαστική έκθεση στο Ρέθυμνο


Το χειρόγραφο της «Ασκητικής» του Νίκου Καζαντζάκη συνυπάρχει για πρώτη φορά με έργα των Αλέξη Ακριθάκη, Ουίλιαμ Κέντριτζ, Μαρίνας Αμπράμοβιτς, Στάθη Λογοθέτη, Λουίζ Μπουρζουά και άλλων εικαστικών - συνολικά 26 - στην έκθεση «Flying over the Abyss» που εγκαινιάστηκε χθες στο Ρέθυμνο.


Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 27 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτεί την εαρινή έξοδο του πολιτιστικού Οργανισμού «ΝΕΟΝ» και ξεκινά από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και την Φορτέτσα του Ρεθύμνου.

Τα έργα αποτελούν δανεισμούς από τη Συλλογή Δ. Δασκαλόπουλου και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αυτή την έκταση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρουσιάζονται 33 έργα, 26 καλλιτεχνών: Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Αλέξης Ακριθάκης, Μάθιου Μπάρνεϋ, Χανς Μπέλμερ, Λουίζ Μπουρζουά, Χάιντι Μπουσερ,, Paul Chan, Robert Gober, Asta Gröting, Jim Hodges, Mike Kelley, Willian Kentridge, Martin Kippenberger,

Επίσης, θα υπάρχουν δημιουργίες των Σοφία Κοσμάογλου, Gabriel Kuri, Sherrie Levine, Στάθη Λογοθέτη, Ana Mendieta, Μάρω Μιχαλακάκου, Doris Salcedo, Beverly Semmes, Kiki Smith, Κώστα Τσόκλη, Adriana Varejão, Mark Wallinger, Σάββα Χριστοδουλίδη.

Η έκθεση «Flying over the Αbyss - Η Υπέρβαση της 'Αβυσσος», πραγματοποιείται σε συνεπιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού και του ιστορικού τέχνης Δημ.Παλαιοκρασσά.

Μετά το Ρέθυμνο,(2/5-27/9), η έκθεση θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη ( Νοέμβριος 2015 - Φεβρουάριος 2016) στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης - τμήμα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και σε οθωμανικά μνημεία της πόλης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου