Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μόνιμη Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών


Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, καθώς η ΚΟΑ αποκτά μόνιμη έδρα ως Mόνιμη Oρχήστρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζεται μιά περίοδος πιο δημιουργικής και παραγωγικής συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με την πρώτη ορχήστρα της χώρας», δήλωσε ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης. «Επιπλέον ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας του Μεγάρου ως οργανισμού στην υπηρεσία της κοινωνίας και του πολιτισμού».

Η συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΟΜΜΑ και ΚΟΑ προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη στέγαση της ορχήστρας στο Μέγαρο, την πραγματοποίηση σειράς συμπαραγωγών, τόσο σε αίθουσες του Μεγάρου, όσο και στον Κήπο, καθώς και τη συμμετοχή της ορχήστρας σε παραγωγές τού Μεγάρου που προγραμματίζονται για τις επόμενες καλλιτεχνικές περιόδους. Επίσης, ρυθμίζονται χρονίζοντα λειτουργικά ζητήματα ανάμεσα στους δυο φορείς.

«Δε θα μπορούσα παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι ΚΟΑ και ΟΜΜΑ θα συνεργαστούν υπό όρους αμοιβαίας ωφέλειας», δήλωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΚΟΑ κ. Στέφανος Τσιαλής. Και συνέχισε: «Αισθάνομαι με δυο λόγια ότι η ΚΟΑ, ένας θεσμός με ιστορία 140 χρόνων, επιστρέφει με καλές συνθήκες σε ό,τι ανέκαθεν θεωρούσε φυσικό της χώρο, δηλαδή στο Μέγαρο Μουσικής».

«Για αλλαγή σελίδας στις σχέσεις του Μεγάρου με την ΚΟΑ», έκανε λόγο ο Πρόεδρος τού ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Ιωάννης Μάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου