Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Fast Forward Festival 2 στη Στέγη


Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει από τις 21 Μαΐου, για δεύτερη χρονιά, το Fast Forward Festival. Φέτος, το φεστιβάλ εξερευνά τη σχέση υβριδικών καλλιτεχνικών πρακτικών με το δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο.

Ποιος είναι ο ρόλος της τέχνης σε περιόδους ιστορικών αλλαγών; Mπορούν οι πειραματικές καλλιτεχνικές πρακτικές να φέρουν στην επιφάνεια τις ετερογενείς όψεις μιας συνεχώς μεταλλασσόμενης κοινωνίας; Έχει τη δύναμη η σύγχρονη ανεξάρτητη σκηνή να προβάλλει μια εναλλακτική γεωγραφική αφήγηση για το κέντρο της Αθήνας; Είναι εφικτό να αρθρωθεί ένας κριτικός συλλογισμός πάνω στους μηχανισμούς ελέγχου της κοινής γνώμης μέσα από τη συμμετοχική τέχνη;

Αντισυμβατικές παραστάσεις εντός και εκτός Στέγης εισχωρούν αθόρυβα στον αστικό ιστό αλλά με τη φιλοδοξία να επηρεάσουν το δημόσιο διάλογο και να μας κάνουν να «δούμε » την τέχνη και την πόλη μας μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Καθιερωμένοι διεθνώς αλλά και ανερχόμενοι δημιουργοί από διαφορετικούς χώρους έκφρασης ανιχνεύουν την έννοια της κοινότητας ως εναλλακτικό τρόπο ζωής στον κυρίαρχο υπερ-ατομικισμό. Κινούμενοι στα όρια της σύγχρονης τέχνης, του κινηματογράφου, της περφόρμανς, της κοινωνικής χορογραφίας, της εγκατάστασης και του θεάτρου-ντοκουμέντο, οι καλλιτέχνες και οι ομάδες του 2ου FFF ενσωματώνουν κριτικά τις νέες τεχνολογίες στην πρακτική τους και φέρνουν στην επιφάνεια υπαρκτούς ή πιθανούς τρόπους συμβίωσης στο σύγχρονο αστικό τοπίο.

Η σύλληψη και καλλιτεχνική διεύθυνση φεστιβάλ ανήκει στην Κάτια Αρφαρά.

*Δείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ
Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα
Ημερομηνία: 21-31 Μαΐου 2015
Εισιτήρια: €10, μειωμένα και ανεργίας €5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου