Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ο κήπος της Frida Kahlo στη... Νέα Υόρκη!


«Frida Kahlo: Art, Garden, Life» είναι ο τίτλος της μεγάλης έκθεσης αφιερωμένη στην μεξικανή καλλιτέχνη Frida Kahlo, όπου ο υπέροχος κήπος της αλλά και το στούντιο της στεγάζονται στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης.


Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα της που αντικατοπτρίζουν τη χρήση των λουλουδιών στα έργα της. Η Kahlo, η οποία απεβίωσε πριν από 60 χρόνια, παραμένει μια από τις πιο γνωστές καλλιτέχνιδες όσον αφορά τις «σκληρές» αλλά πολύχρωμες αυτοπροσωπογραφίες της. 


«Εμπνευστήκαμε από τη τέχνη της Frida Kahlo αλλά και από την μαγεία του κήπου της» δήλωσε η εκπρόσωπος της έκθεσης Joanna Groarke. «Γνωρίζαμε μετά από τη μελέτη στα έργα της ότι ήταν μια προσεκτική παρατηρήτρια της φύσεως και των φυτών. Και όσο περισσότερο την μελετήσαμε, μάθαμε ότι παθιαζόταν εξίσου το ίδιο και με τα φυτά» πρόσθεσε.


Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τη 1η Νοεμβρίου και φέρνει τους επισκέπτες ‘κοντά’ στο «Γαλάζιο Σπίτι», την περίφημη κατοικία της που μοιραζόταν με τον σύζυγο της Diego Rivera στη πόλη του Μεξικού.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου