Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Λαμπερή συμμετοχή του «A Jewel Made in Greece» στην 1η Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος «Vicenzaoro Dubai»


Η ομάδα A Jewel Made in Greece με την στήριξη του Οργανισμού Enterprise Greece συμμετείχε με επιτυχία στην 1η Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος «Vicenzaoro Dubai», 23 με 26 Απριλίου 2015 στο Ντουμπάι.

Η διεθνής έκθεση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εθνικών περιπτέρων είκοσι χωρών και τη συμμετοχή πλέον των πεντακοσίων διεθνών brands. Στο ελληνικό περίπτερο συμμετείχαν μέσω του «A Jewel Made in Greece», 14 Έλληνες δημιουργοί και 8 ελληνικά μουσεία προσδίδοντας λάμψη με το έργο και τα εκθέματά τους, σε μία χρονική στιγμή που ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί το μέγιστο εφόδιό μας για την εξωστρέφεια της χώρας μας. Το περίπτερο έλαβε θετικότατη αξιολόγηση από τους ξένους επισκέπτες και ξεχώρισε από τα εθνικά περίπτερα άλλων χωρών με τη δωρική και καλαίσθητη δομή του. Η έκθεση απευθυνόταν μόνο σε επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την υψηλή αισθητική των κοσμημάτων των ελλήνων δημιουργών, καθώς και των αντιπροσωπευτικών εκθεμάτων των ελληνικών μουσείων που συμμετείχαν στην αποστολή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Οι έλληνες καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν οι εξής: Λίνα Φανουράκη, Λιάνα Βουράκη, Μυρτώ Αναστασοπούλου, Θεόδωρος Σαββόπουλος, Μαρία Πετζετάκη, Κατερίνα Αργυρού- Μαρία Καπρίλη- Αλέξης Μπολότας, Παναγιώτης Δοβρής - Ελένη Δασκαλάκη, Μέλανι Γεωργακοπούλου, Μαίρη Σαμόλη, Πoλίνα Σαπουνά - Έλλις, Χριστίνα Σούμπλη. Μουσεία: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης, Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, το Ταμείο Αρχαιολογικών πόρων, Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, το Ίδρυμα "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΣ".

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κ. Διονύσιος Ζώης, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece, κ. Βελισσάριο Δότση, καλωσόρισαν τους περισσότερους από 100 διακεκριμένους προσκεκλημένους που θαύμασαν τις λαμπερές δημιουργίες των ελλήνων σχεδιαστών σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την τρίτη ημέρα της έκθεσης. Το περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Sheikh Hasher al Maktoum, μέλος της οικογένειας του ηγεμόνα του Dubai, ο Πρόεδρος κ. Πέτρος Καλίλης και τα μέλη του Hellenic Business Council, κύριος Παύλος Κυριαζής, ο Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας κύριος Μιχάλης Βρεττάκης και πολύ σημαντικοί τοπικοί παράγοντες από τον επιχειρηματικό κόσμο. Μεταξύ αυτών ο επιχειρηματίας Abu-Bakr Alfutaim.

Ο Sheikh Hasher al Maktoum με την Μαίρη Σαμόλη και τον Μιχάλη Βρεττάκη

Ο κ. Βελισσάριος Δότσης, CEO του Enterprise Greece σημειώνει, «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους έλληνες καλλιτέχνες για την έμπνευση και το έργο τους που προάγει την Ελλάδα της εξωστρέφειας και του πολιτισμού. Εμείς θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όλα τα μέσα τους εκπροσώπους του κλάδου για να ταξιδέψουν και να βάλουν το ελληνικό κόσμημα σε προθήκες καταστημάτων διεθνώς.». Με τη σειρά της, η κα Μαίρη Σαμόλη, επικεφαλής του "A Jewel Made in Greece", δήλωσε χαρακτηριστικά, «Στο Ντουμπάι αποδείξαμε ότι το ελληνικό κόσμημα είναι ισχυρό, διαχρονικό, ανταγωνιστικό, επιθυμητό σε όλους, εντός και εκτός συνόρων. Νομίζω ότι είναι η στιγμή για να αποτελέσει και πάλι κίνητρο έμπνευσης, δημιουργίας, παραγωγικότητας και εξέλιξης και, με την στήριξη του φορέα Enterprise Greece, είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα πετύχουμε να κατοχυρώσουμε το «MADE IN GREECE» σαν τίτλο τιμής για το κόσμημα.”.

Η πρωτοβουλία "A JEWEL MADE IN GREECE"

Η πρωτοβουλία A Jewel Made in Greece ξεκίνησε και υλοποιήθηκε ως ιδέα της εικαστικής σχεδιάστριας Μαίρης Σαμόλη, με την επιμέλεια της διακεκριμένης Ιστορικού Τέχνης, Ίρις Κρητικού. Συγκεντρώνει 36 από τις πιο έγκυρες υπογραφές των δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος και σκοπό έχει τη δημιουργία μιας ευέλικτης και καλαίσθητης πλατφόρμας για Έλληνες καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το σύγχρονο δημιουργικό κόσμημα, αλλά και πολύ σημαντικούς δημιουργούς που υπήρξαν πρωτοπόροι στην ανάπτυξη και εξαγωγή του ελληνικού κοσμήματος. Η απαραίτητη αναφορά στην ιστορία του ελληνικού κοσμήματος πραγματοποιείται με την τιμητική συμμετοχή των ελληνικών Μουσείων με αντιπροσωπευτικά κοσμήματα - αντίγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου