Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Νέες ακροάσεις για τη Metropolitan Symphony Orchestra of Athens


Συμπληρωματικές ακροάσεις για μουσικούς στις κατηγορίες Βιολιά (πρώτα, δεύτερα, Β´ κοντσερτίνο), Βιόλες, Τσέλι, Κοντραμπάσι, Όμποε (πρωτο, δεύτερο), Φαγκότι (πρώτο, δεύτερο), Τρομπέτες (πρώτο, δεύτερο), Τρομπόνια (πρώτο, δεύτερο), Κόρνι, Τίμπανι, πραγματοποιεί στις 17 και 18 Ιουνίου η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο concert house της Ορχήστρας, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν το βιογραφικό τους, συνοδευόμενο προαιρετικά με ηχητικό ή βιντεοσκοπημένο υλικό, στο email: msoath@gmail.com έως τις 31 Μαΐου 2015. Θα γίνει προεπιλογή των Μουσικών που θα λάβουν μέρος και θα σταλεί μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων, επίσημη βεβαίωση συμμετοχής αυτών που τελικά θα μετέχουν στην Ακρόαση.

Η λίστα ρεπερτορίου εξέτασης θα ανακοινωθεί έως τις 17 Μαΐου, όπως και η σύνθεση της Επιτροπής Ακρόασης.

H Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, η Συμφωνική Ορχήστρα που ιδρύθηκε το 2014 από τον διεθνούς φήμης πιανίστα, μαέστρο και συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη χειμερινή περίοδο των καλλιτεχνικών της εμφανίσεων, διαγράφοντας μία αξιοσημείωτη πορεία, ενώ αυτην την περίοδο προετοιμάζεται για την πρώτη καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα.

Από τον Νοέμβριο του 2014, έχοντας ως concert house το φιλόξενο χώρο του κεντρικού Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών ερμήνευσε κάποια από τα ωραιότερα και πλέον απαιτητικά συμφωνικά έργα, όπως τη Συμφωνία του Νέου Κόσμου του Dvorak, τη 2η Συμφωνία του Sibelius, την 7η Συμφωνία του Beethoven και την περίφημη Παθητική Συμφωνία του Tchaikovsky, για την οποία μάλιστα απέσπασε τη θερμή αποδοχή κοινού και κριτικών στη μεγάλη συναυλία της Ορχήστρας τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η επιτυχία της πρώτης χειμερινής καλλιτεχνικής περιόδου της Ορχήστρας επισφραγίσθηκε από ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός: την ανακοίνωση της λειτουργίας της στο εξής υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου