Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Passage Into History: Οι ανασκαφές στη Νεμέα και οι Νέμεοι Αγώνες αναβιώνουν στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου


Την ιστορία των ανασκαφών στη Νεμέα, την σύγχρονη αναβίωση των Νεμέων Αγώνων αλλά και τις προσπάθειες του αρχαιολόγου, επίτιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Berkeley, Stephen G. Miller, να διευρύνει τις γνώσεις μας για την αρχαία Ελλάδα, πραγματεύεται το βραβευμένο ντοκυμαντέρ του Γιάννη Λαπατά «Passage Into History», που θα προβληθεί την Τρίτη 26 Μαΐου στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου.


Το ντοκυμαντέρ Passage Into History έχει λάβει το 1ο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαγδάτης (2014), το βραβείο Καλύτερου Αρχαιολογικού Ντοκυμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πελοποννήσου, ενώ διακρίθηκε ως επίσημη επιλογή στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (όπου έγινε και η παγκόσμια πρώτη προβολή του) καθώς και στο Festival Internacional de Cine Arqueológico del Bidasoa. Συμμετείχε επίσης στο Doc Corner κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών το 2014.

Η προβολή του ντοκυμαντέρ - στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους- θα πραγματοποιηθεί στις 19:15 (τοπική ώρα), στην Μεγάλη Αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού, ενώ παρών θα είναι ο καθηγητής κ. Miller, ο οποίος θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν θέση (τηλ. επικοινωνίας: 020 7563 9835 e-mail: press@helleniccentre.org )


Ημερομηνία: 26/5/2015
Ώρα: 19:15
Διεύθυνση: 16-18 Paddington Street, Λονδίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου