Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Από 21 Αυγούστου έως 20 Σεπτεμβρίου το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»


Αφιερωμένο σε γυναικείους μονολόγους θα είναι το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTiki, στο Κρανίδι της Ερμιονίδας.

Το «μενού» των φετινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει δέκα παραστάσεις με τη συμμετοχή κορυφαίων ελληνίδων πρωταγωνιστριών του Ελληνικού Θεάτρου, ενώ το Φεστιβάλ θα ανοίξει στις 21 Αυγούστου, με τη Συναυλία “Έρωτα Εσύ”, με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και στο τραγούδι τους Έλλη Πασπαλά και Τάση Χριστογιανόπουλο.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει από τον εμπνευστή του, τον λογοτέχνη και κριτικό του θεάτρου μας, Καθηγητή– Διευθυντή της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Η παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας, τον Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 και ώρα 12.00 στο καφέ του ΙΑΝΟΥ.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο 2014 και τελεί υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του μεγάλου λογοτέχνη και κριτικού του θεάτρου μας, Καθηγητή– Διευθυντή της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, με στόχους αφενός την ανάπτυξη του θεάτρου στον τόπο μας και αφετέρου την οικονομική, περιβαλλοντική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας, με δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση, την καλλιέργεια και τη διάδοση των τεχνών, των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στους ευρύτερους σκοπούς του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, που είναι η ανάδειξη των δημιουργικών και καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου μας, με τη διατήρηση του πολιτιστικού κεφαλαίου της περιοχής της Ερμιονίδας, καθώς και η προώθηση και προβολή καλλιτεχνικών δυνάμεων, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, εγχώριων ή διεθνών.

Ήδη από την πρώτη του διοργάνωση, το Φεστιβάλ σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, φιλοξενώντας σημαντικές παραστάσεις με διακεκριμένους καλλιτέχνες. Προσέλκυσε το θεατρόφιλο κοινό της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Αθήνας, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια, δημιουργώντας έτσι ένα προηγούμενο υψηλών αξιώσεων που πλέον των άλλων παρέχει εξαιρετική προβολή στον τόπο μας.

Ημερομηνίες: 21 Αυγούστου - 20 Σεπτεμβρίου 2015
Τόπος διεξαγωγής: Κρανίδι Ερμιονίδας, Πολυχώρος Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου