Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ακουαρέλες και σχέδια του Χίτλερ πουλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 400.000 ευρώ

Reuters / Kai Pfaffenbach

Ακουαρέλες και σχέδια που είχε ζωγραφίσει ο Αδόλφος Χίτλερ πριν από εκατό χρόνια πουλήθηκαν σε δημοπρασία στη Γερμανία έναντι ενός ποσού που φθάνει τα 400.000 ευρώ, σύμφωνα με τους διοργανωτές της δημοπρασίας.

Το πιο ακριβό έργο απέκτησε ένας κινέζος αγοραστής έναντι 100.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Weidler, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ακουαρέλα αναπαριστά το κάστρο του Νοϊσβανστάιν στη Βαυαρία, που κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Λουδοβίκο Β' του οποίου η μορφή, που υιοθέτησαν ως λογότυπο τα στούντιο της Ντίσνεϊ, είναι διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλα τα υπόλοιπα έργα που τέθηκαν προς πώληση, τα οποία έγιναν μεταξύ του 1904 και του 1922 και στην πλειονότητά τους υπογράφονται από τον Χίτλερ, βρήκαν αγοραστές, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ο οίκος δημοπρασιών δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των πελατών του, που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι. Διευκρίνισε όμως ότι οι αγοραστές προέρχονται από τη Βραζιλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία και την ίδια τη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου