Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ομιλητής στην 6η Μπιενάλε της Μόσχας


Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι μεταξύ των ομιλητών της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Μόσχας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στον ιστορικό σοβιετικό εκθεσιακό χώρο VDNKh.

Η μπιενάλε, με τίτλο «How to Gather? Acting in a Center in a City in the Heart of the Island of Eurasia», οργανώνεται από τον διευθυντή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Αμβέρσας Bart De Baere, τη διευθύντρια του Witte de With Center of Contemporary Art του Ρότερνταμ Defne Ayas και τον διευθυντή του Kunsthalle Wein της Βιέννης Nicolaus Schafhausen.

«Στοχαστές όπως ο κ. Βαρουφάκης, η μελλοντολόγος Maya van Leeput και ακαδημαϊκοί της παγκοσμιοποίησης όπως η καθηγήτρια κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Κολούμπια Saskia Sassen θα συνεδριάσουν ώστε να βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «ποια είναι τα θεμελιώδη για μια καλύτερη ζωή; Ποιοι είμαστε; Πως θα είναι η Μόσχα στο μέλλον;» και «πώς μπορούμε να ζήσουμε μαζί;»», δήλωσε η κ. Ayas στο The Art Newspaper.

Στο πλαίσιο της μπιενάλε θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, έργα τους οι καλλιτέχνες Rana Hamadeh (Λίβανος), Anton Vidokle (Νέα Υόρκη), Qiu Zhijie (Κίνα), ενώ για έναν μήνα θα διαρκέσει έκθεση που θα χαρτογραφεί την εξέλιξη της μπιενάλε.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου