Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ρεσιτάλ Πιάνου με τη Μάγδα Νικολαΐδου στο ΒΕΤΟΝ7


Ένα μουσικό ταξίδι για σόλο πιάνο με τη Μάγδα Νικολαΐδου. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν έργα των Domenico Scarlatti και Frederic Chopin και στο δεύτερο μέρος έργα του Sergei Rakhmaninov.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α΄ ΜΕΡΟΣ

D. Scarlatti Σονάτα σε μι μείζονα Κ 531

Σονάτα σε μι μείζονα Κ 380

F. Chopin Νυχτερινό σε ντο δίεση ελάσσονα KK IVa αρ. 16

Νυχτερινό σε ρε ύφεση μείζονα έργο 27 αρ. 2

Μπαλλάντα σε σολ ελάσσονα έργο 23, αρ.1


Διάλειμμα


Β΄ΜΕΡΟΣ

S. Rakhmaninov Elégie σε μι ύφεση ελάσσονα έργο 3, αρ.1

Étude-Tableau σε φα ελάσσονα έργο 33, αρ.1

Étude-Tableau σε σολ ελάσσονα έργο 33, αρ.8

Étude-Tableau σε ντο δίεση ελάσσονα έργο 33, αρ.9

Étude-Tableau σε φα δίεση ελάσσονα έργο 39, αρ.3

Étude-Tableau σε μι ύφεση ελάσσονα έργο 39, αρ.5

Étude-Tableau σε ρε μείζονα έργο 39, αρ.9ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Μάγδα Νικολαΐδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Goldsmiths College - University of London PhD in Performance) υπό την εποπτεία των Pr Naomi Matsumoto, Μίλτου Λογιάδη και Νάσου Γκρόζα, έχοντας λάβει MPhil in Performance (Goldsmiths College - University of London) με τους Pr Alexander Ivashkin και Pr Christopher Elton. Κατέχει δίπλωμα μουσικολογίας από το Πανεπιστήμιο της Σορβώννης (Maîtrise de Musicologie - Sorbonne Paris IV) υπό την ακαδημαϊκή εποπτεία του Philippe Cathé και το μεταπτυχιακό δίπλωμα «Master of Music in Performance and Related Studies» (Goldsmiths College - University of London) με τους Pr Alexander Ivashkin και Andrew Zolinsky. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Παρίσι απέκτησε Δίπλωμα Μουσικής Δωματίου με τον Jean-Claude Bouvresse (École Nationale de Gennevilliers, Paris) και Δίπλωμα Πιάνου (École Nationale de Gennevilliers, Paris) με την Josette Morata. Αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου από το Ωδείο Αθηνών από την τάξη της Λουκίας Φιλιππόνη.

Τα τελευταία χρόνια οι εμφανίσεις της περιλαμβάνουν συναυλίες σόλο πιάνου, διαλέξεις-ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Ιρλανδία, Αίγυπτο και Ρωσία. Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους μουσικούς και έχει πραγματοποιήσει «Πρώτες Παγκόσμιες Εκτελέσεις». Οι προσεχείς εμφανίσεις της έχουν προγραμματιστεί για Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία.

Από το 2008 είναι καθηγήτρια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου. Από την ίδια χρονιά είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια του διεθνούς Φεστιβάλ «Ήχος και Εικόνα» (www.ichos-ikona.com).INFO
Ρεσιτάλ Πιάνου με τη Μάγδα Νικολαΐδου στο ΒΕΤΟΝ7
Ημερομηνία: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 75'
Εισιτήριο: 10€ γενική είσοδος, 5€ φοιτητικό, ανέργων
ΒΕΤΟΝ7 Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Πύδνας 7 Βοτανικός (Στάση “Κεραμεικός”)

Τηλ. Κρατήσεων: 210-7512625

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου