Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

«Οι Συμμαθητές»: Μυθιστόρημα της Ελένης Καστρισίου-Κυριακοπούλου από τις εκδόσεις Κέδρος


Τη νύχτα που άλλαξε η ζωή της για πάντα, Εκείνη κάνει Random ACCESS στην Data Base της ζωής της και ανασύρει τις πιο σημαντικές στιγμές. Αναθυμάται την πρώτη συνάντησή τους στο σχολείο, την οικογενειακή και την επαγγελματική τους πορεία μέσα από τα κοινά τους ταξίδια, φτάνοντας ως τη στιγμή που ένα φτερούγισμα του Αγγέλου αλλάζει τα δεδομένα.


Στο βιβλίο ξετυλίγονται, μέσα από τη δραματική στιγμή της απώλειας του ανθρώπου, σε διαστάσεις ταυτόχρονα προσωπικές αλλά και συμπαντικές, σκηνές του χωροχρόνου που αφυπνίζουν το συναίσθημα κι εξάπτουν τη φαντασία. Το εγχείρημα της καταγραφής αυτής μετουσιώνεται σε τέχνη μέσα από την ιδιαίτερη γραφή της συγγραφέως, η οποία απελευθερώνει κύματα συγκίνησης.


Η Ελένη Καστρισίου-Κυριακοπούλου γεννήθηκε στα Κύθηρα. Έχει σπουδάσει οικονομικά, marketing-management, ανάπτυξη και ανάλυση λογισμικού. Στην πολύχρονη επαγγελματική της σταδιοδρομία έχει εργαστεί σε μεγάλες εταιρίες. Ξεκίνησε από την Αθηναϊκή Χαρτοποιία. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τη Διεύθυνση Λογισμικού της Philips Hellas ως Project Manager. Κατόπιν ανέλαβε MIS Manager στην εταιρία Garnier, και αργότερα ως Project Manager στη Διεύθυνση Λογισμικού της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Το 1986 εντάχθηκε στην DIS Α.Ε., της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου. Ήταν μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), της Διοικούσας Επιτροπής του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Γυναικών και Επιχειρηματιών της ΕΕΔΕ και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του δήμου Κηφισιάς.

Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Σεμπρεβίβες (2000), Μαγεμένη πολιτεία (2005) και Η αγάπη του Μεγάλου Μαγίστρου (2010). Τα βιβλία της αποτέλεσαν πηγή για θεματικές εργασίες στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρία – Αρσάκεια-Τοσίτσεια σχολεία (μετανάστευση) και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο (Μινωικός Πολιτισμός) της Στοάς του Βιβλίου.

Ελληνική πεζογραφία – μυθιστόρημα

ISBN: 978-960-04-4597-8, σελ. 160, τιμή: 10.00 €, Μάιος 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου